LH vs. LX για JFK

• Thread starter Thread starter amokios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

amokios

Low-Cost-Class-Member
Έχω κάνει το δρομολόγιο τον περασμένο Αύγουστο με το Α340-600 της LH και θα γυρίσω τον Μάιο με το Α380. Απο την άλλη η LX έχει προσφορά με 550 ευρώ one way για τα τέλη Αυγούστου. Με δελεάζει όμως το internet on board στο 380 της LH.
Ποιά απο τις δύο έχει καλύτερο service στην economy (έστω και στις λεπτομέριες) και με ποιά έχω περισσότερες πιθανότητες για free upgrade σε business ως star alliance gold?

Ευχαριστώ

Εχοντας δοκιμάσει και τις δύο για Αμερική , μπορώ να σου πω ότι στο service δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά. Το ίδιο φαγητο, κρασί και τα λοιπά. Οσον αφορα το 380 δε μπορω να μιλήσω γιατι δεν εχω πεταξει. Το internet on board ειναι μεγαλο θεμα, αφού το κόστος είναι υψηλό (11€ η ώρα ή 3000 μίλια ή 20€ η μερα 'η 7000 μίλια). Προσωπικά δε θα το χρησιμοποιούσα όχι για τα 10€ αλλά για τη φιλοσοφία. Η επιστροφή γίνεται νύχτα, όλο και κάτι θα εχει το IFE όλο και λίγο θα κλεισεις τα ματια, πέρασε η ώρα. Αυτό είναι όμως προσωπικό θέμα. Οι πιθανότητες για free upgrade είναι ιδιες κι εξαρτώνται από τη στιγμή και τη διάθεση του check in agent. Δεν ειναι υποχρεωμένος να δωσει εκτος κι αν υπάρχει overbooking. Επειδή εχω δοκιμάσει πολλές φορες τη C-class της Swiss σου ευχομαι να το καταφερεις, αξίζει τον κοπο.

Αν μπορείς να πας με το 380 πήγαινε, εκτός αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο να πας με LX. Είναι εμπειρία. Εγώ με 380 έκανα το πιο αθόρυβο και ξεκούραστο ταξίδι που έχω κάνει. Άσε που είσαι εκ των πραγμάτων σίγουρος ότι το IFE θα είναι καινούριο. Επίσης δεν ξέρω για internet on board (για το οποίο εύκολα θα πλήρωνα 20€ δεδομένου άλλωστε πως μιλάμε για long haul το οποίο πληρώνεις φυσιολογικά πάνω από 500€), αλλά αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ κάνει διαφορά είναι το γεγονός ότι στο 380 έχεις σίγουρα πρίζες για laptop κλπ στην οικονομική ενώ στη Swiss υποθέτω όχι. Για εμένα είναι σημαντική διαφορά. Πάντως περί internet on board.... έχουν σίγουρα...; Δεν το γνώριζα....

@flying Doc: Το έχω ψιλοψάξει το θέμα upgrade και κατέληξα οτι εκτός (ενοείται) οτι εξαρτάται απο την διάθεση του check in agent εξαρτάται περισότερο απο το πόσες κενές θέσεις έχει η C class και πόσοι star gold ταξιδέυουν στην πτήσή. Η ερώτηση μου ήταν απλά ΑΝ κάποια απ τις δύο "ακούγεται" να δίνει ευκολότερα upgrade. Λογικά η LX θα έχει λιγότερη business κίνηση απο LH (υποθέση κάνω) και άρα ισως έχεις περισσότερες πιθανότητες απο την LH για αναβάθμηση. Προσωπικά πήρα στο ATH-MUC τον αύγουστο free upgrade στο gate (και όχι στο check-in) σε μιά πτήση που δε θα την έλεγα γεμάτη αλλά όχι και στο MUC-JFK.

@menelaos: Έχω πετάξει πέρυσι τον Γενάρη με το Α380 της AF JFK-CDG. Συμφωνώ οτι είναι αθόρυβο αλλά το ταξίδι με το Α340-600 της LH στο MUC-JFK για κάποιο λόγο το βρήκα πιό ευχάριστο (πείτε με ανώμαλο), ίσως επειδή για μένα το service της LH έναντι της AF κερδίζει στα σημεία. Τον Μάιο που θα πετάξω JFK-FRA με το Α380 της LH θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη για το 380. Ναι η LH έχει internet on board. Το είχα διαβάσει στο website τους παλιότερα και σύμφωνα με το seatguru το 380 έχει ίντερνετ (δεν ξέρω σε ποιούς άλλους τύπους έχει αυτή την υπηρεσία), το οποίο είναι μεγάλο συν για εμένα που δύσκολα κοιμάμαι σε αεροπλάνο και ταξιδεύω και μόνος μου.

Όπως και να χει ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μάλλον θα το αφίσω να πετάξω πρώτα και με το 380 της LH και θα αποφασίσω μετά με ποια θα κλείσω.

Μια ερωτηση παρακαλω .
Τι ενοεις free upgrade ? πως γίνεται κατι τετοιο για τα χρυσα μέλη?
Δεν το εχω ακουσει ποτε .
Ευχαριστώ

Εννοώ αναβάθμιση σε business class δωρέαν ενώ έχεις κλείσει εισητήριο σε economy. Δεν υπάρχει standard τρόπος που γίνεται απλά τα gold μέλη έχουν περισσότερες πιθανότητες απο τους υπόλοιπους. Συμβουλές υπάρχουν σε δίαφορα forum αν ψάξεις: άλλοι λένε αν αγοράσεις ακριβότερο ναύλο, δεν κάνεις pre-seating, πάς check-in προς το τέλος κλπ. τίποτα όμως απο αυτά δεν είναι επιβεβαιωμένο. Ολοί ή σχεδόν όλοι όμως λένε πως αν είναι μια εταιρεία να δώσει free upgrades το κάνει με σειρά προτεραιότητας ξεκινώντας απο τα gold μέλη.

Amokios , Ευχαριστω για την απάντηση. Εγω βέβαια παρότι ταξιδεύω πολυ συχνα το ακούω αυτό πρώτη φορα . Μιά φορά μου έτυχε μόνο πέρυσι να με αναβαθμισει η Αιγαίου αλλά αυτο έγινε λογω των προβλημάτων με την ηφαιστιακή τέφρα τον Απρίλιο.
Εσύ το έχεις κάνει ποτέ ? Πία είναι τα φόρουμ που μπορώ να μάθω περισσότερα?
Ευχαριστώ

Ναι με έχει αναβαθμήσει η LH τον περασμένο Αύγουστο που ερχόμουν Νέα Υόρκη στο σκέλος ATH-MUC μόνο και όχι στο ΜUC-JFK. Το αναφέρω σε προηγούμενο μου post. Όσο για forum λυπάμαι αλλά δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο...τα είχα βρεί απο google...κάνε μια δοκιμή με λέξεις-κλειδιά

Ενα πολυ σχετικο φορουμ οσον αφορα τους frequent flyers κ τα frequent flyer programs (κ τα προνομια που παρεχουν, οπως τις αναβαθμισεις) ειναι το
http://www.flyertalk.com

Νομίζω ότι περισσότερες πιθανότητες για upgrade έχεις στις Αραβικές παρά στο LH Group που πάνε με το σταγονόμετρο…η αναβάθμιση γίνεται κυρίως αν υπάρχει λίστα αναμονής στην Y και τότε προτεραιότητα έχουν οι gold, silver κοκ. Επίσης ο gold της Aegean θα έρθει μετά τον senator της LH στην σειρά κλπ. Επειδή δε οι senators έχουν ήδη upgrade voucher η LH δεν σε αναβαθμίζει εύκολα ακόμα και με άδεια την C.

Κατά τα άλλα και από όσα μου έχουν πει επιβάτες που πετάν πολύ συχνά, ο κανόνας είναι ότι ‘αν δεν το ζητάς, δεν το παίρνεις’ οπότε εκεί εξαρτάται από εσένα.

Μια φορά με έχουν αναβαθμίσει και αυτό ήταν επέιδή βοήθησα έναν επιβάτη που δεν μιλούσε αγγλικά να καταλάβει πως θα βρει (και τι είναι) το gate 8)