LGIK/JIK Ikaria "Ikaros" Airport

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

GP707

Moderator
Staff member
Περιοχή
LGAT, East Terminal
Website
www.flickr.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AOA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAT
Το 2010 με αφορμή την έναρξη των επιδοτούμενων δρομολογίων Αθήνα - Ικαρία από την Astra χρησιμοποιήθηκε για τις πρώτες πτήσεις το BAe 146 (SX-DIX). Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες η πρώτη πτήση που έγινε στις 10/6/2010 ήταν και η πρώτη προσγείωση jet αεροσκάφους στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Σε ερώτηση μου εκεί ήταν σχεδόν σίγουροι ότι δεν είχε προσγειωθεί άλλο jet ούτε σαν divertion ή emergency.
Αν τυχαίνει και γνωρίζει κάποιος κάτι διαφορετικό ας το μοιραστεί μαζί μας.
Μερικές φωτογραφίες από εκείνη την ιστορική για το αεροδρόμιο Ικαρίας μέρα:

Καποια στιγμη νομιζω ειχε προσγειωθει εκει το EMB της ΠΑ. Επισης νομιζω πηγαινε εκει και η Athens Airways πριν την Α2 παλι με EMB

H Athens σίγουρα είχε την Ικαρία στους προορισμούς της αλλά νομίζω ότι έκανε το δρομολόγιο με διάφορα ελικοφόρα που νοίκιαζε κατά καιρούς (Dash 8-300, ATR42, Fokker 50 κλπ). Η πρώτη πτήση των παραπάνω φωτογραφιών έγινε από την Α2 όταν η ΥΠΑ αφαίρεσε από την Athens τα άγονα δρομολόγια λόγω μη συνέπειας της εταιρίας και το ATH-JIK πέρασε στα χέρια της Astra για 2 βδομάδες. Νομίζω μετά δόθηκε στην ΟΑ.

Νομιζω οτι η Athens πετουσε με το EMB την Ικαρια, και μαλιστα ειχαν προβληματα γιατι τα αεροπλανα (δεν ειχαν ολα τα EMB reversers ηταν customer specification) που ειχε παρει δεν διεθεταν reversers και ειχαν δυσκολίες με brake cooling. Τωρα για τα ελικοφορα που πηρε με lease αργοτερα νομίζω ότι ηταν γιατι τα μισα EMB ηταν AOG. Εχω την εντυπωση ότι τα ελικοφορα ηρθαν αργοτερα δεν ειμαι όμως σίγουρος. Μετα η Ικαρια πηγε στην SEH που εκανε το HER-JIK-LMO-SKG-LMO-JIK-HER. Εκτος και αν υπηρχε αλλο αγονο απο ATH-JIK και ηταν αυτο που εκανε η Athens και μετα η Α2

Βίος και πολιτεία της Ελληνικής αεροπορικής σκηνής...;)

Πάντως τα 2 ATR και το Dash 8 τα είχε από τον Μάιο του 2009. Εδώ στην πρώτη πτήση του Dash στη Χίο, τον Ιούνιο του 2009

Last edited:
... η ΥΠΑ αφαίρεσε από την Athens τα άγονα δρομολόγια λόγω μη συνέπειας της εταιρίας και το ATH-JIK πέρασε στα χέρια της Astra για 2 βδομάδες. Νομίζω μετά δόθηκε στην ΟΑ.
Εγώ που ήμουν στην ΟΑ από το ´95 θυμάμαι ότι τότε ξεκίνησε σιγά-σιγά το δρομολόγιο τής Ικαρίας με Ντορνιέ. Όταν λέτε «δόθηκε στην ΟΑ » θα εννοείτε στην Olympic Air, προφανώς.

Ας μην βγαινουμε εκτος θεματος. Καταλαβαινω πολυ καλα που το πατε αλλα ναι ειναι το ιδιο πραγμα ΟΑ

Παραμένει όπως παλιά! ένα αεροδρόμιο από μια άλλη εποχή όπως τα αγαπήσαμε και αγαπούμε! Πέταξα φέτος με ATR (τι άλλο πια) χωρίς προβλήματα πέραν μιας αναμενόμενης καθυστέρησης στην επιστροφή που κατέληξε σε VFR σχέδιο πτήσης και πτήση μέχρι και τα 3.400ft !

Attachments

• R1-00214-001A.JPG
    R1-00214-001A.JPG
    297,5 KB · Προβολές: 51
  • DSCF5102.JPG
    DSCF5102.JPG
    212,9 KB · Προβολές: 44
  • DSCF5109.JPG
    DSCF5109.JPG
    425,5 KB · Προβολές: 43
  • DSCF5616.JPG
    DSCF5616.JPG