Κινητοποιήσεις του σωματείου της Ολυμπιακής!

kostasfmx

Low-Cost-Class-Member
Ανοιγω αυτο το θέμα με σκοπό να συζητήσουμε κάποια γεγονότα που γίνανε!
Ξεκινώντας να πώ οτι είμαι υπάλληλος επίγειας εξυπηρέτησης ,πρώτη φορά στο αεροδρόμιο-πίστα και προσλήφθηκα μέσω M.I.G.
Χτές και σήμερα λοιπόν που είχαμε σεμινάρια για την άσφαλεια του εργαζόμενου-όλων στην πίστα του αεροδρομίου μπήκαν μέσα τα μέλη του σωματείου και διέκοψαν την εκπαίδευση στη μέση με αποτέλεσμα να λήξει η εκπαίδευση και εγώ να μην γνωρίζω σημαντικά πράγματα για την ασφάλεια μου-την ασφάλεια όλων!!!!!
Αυριο-μεθαύριο θα κλιθώ απο την εταιρεία μου να αναλάβω καθήκοντα στην πίστα ,χωρίς εμπειρία και χωρις ενημέρωση με αποτέλεσμα να προκαλέσω ατύχημα ή δυστηχημα!!!
Και ο λόγος που θα προκαλέσω ατύχημα ή δυστηχημα είναι επείδη το σώματειο αποφάσισε να κόβει τις εκπαιδευσεις για να διεκδικήσει τα δικαιωματα αρκετών εργαζομένων!
Στηρίζω και συμφωνω με τον αγώνα τους αλλα κατηγορώ τον τρόπο που επιλέξαν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους!
Στην τελίκη όλοι μας εχουμε το δικαίωμα στην εργασία!
Κάποια στιγμή θα τύχει να εργαστούμε μαζί!
Ποιος θα είναι ο τρόπος που θα με αντιμετωπίσετε ?
Με τον τσαμπουκά οπως έγινε στις εκπαιδευσεις ή σαν συνάδελφο?
Κί αν πάθω ατύχημα στην πίστα ποιός θα ταίζει την οικογενειά μου? Και πώς θα τους παρηγορήσετε?
Και για να μην παρεξηγηθω στηρίζω τον αγώνα σας αλλα οχι το μέτρο διεκδικησης σας!
Δεν είμαι μέτοχος στην MIG αλλα εμένα πέρνει η μπάλα!

Έδώ τίθενται διάφορα θέματα.
kostasfmx":chgrp17w said:
σεμινάρια για την άσφαλεια του εργαζόμενου-όλων στην πίστα του αεροδρομίου μπήκαν μέσα τα μέλη του σωματείου και διέκοψαν την εκπαίδευση στη μέση με αποτέλεσμα να λήξει η εκπαίδευση και εγώ να μην γνωρίζω σημαντικά πράγματα για την ασφάλεια μου-την ασφάλεια όλων
Αν καταλαβαίνω καλά μπήκαν στην πίστα του LGAV και διέκοψαν την εκπαίδευση????
1)Αν είναι έτσι την ευθύνη την έχει η διοίκηση και οι υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου που επιτρέπουν να γίνεται "ξέφραγο αμπέλι", οφείλουν να ανακαλέσουν τις άδειες όσων παραβαίνουν τους κανόνες λειτουργίας του αερολιμένα.
2) Αφού διακόπηκε η εκπαίδευση ευθύνη της εταιρείας (ΜΙG) είναι να την επαναλάβει ώστε να μήν υπάρχουν κενά ,δική σας (των εκπαιδευόμενων) ευθύνη είναι να θέσετε το θέμα αυτό σε περίπτωση που δεν το κάνει μόνη της.
Κάποια στιγμή θα τύχει να εργαστούμε μαζί!
Να εύχεσαι να μήν..................
Ποιος θα είναι ο τρόπος που θα με αντιμετωπίσετε ?
Με τον τσαμπουκά οπως έγινε στις εκπαιδευσεις ή σαν συνάδελφο?
Σαν "προδότη" σύμφωνα με την χρόνια αποδεδειγμένη συμπεριφορά των συνδικαλισταράδων...........
Κί αν πάθω ατύχημα στην πίστα ποιός θα ταίζει την οικογενειά μου? Και πώς θα τους παρηγορήσετε?
Δεν θα τους "καεί καρφάκι" , το πολύ πολύ να εκμεταλλευτούν το όποιο ατύχημα για να αποδείξουν ότι ο "κακός" ιδιώτης δεν δίνει δεκάρα για την ασφάλεια...........
Και για να μην παρεξηγηθω στηρίζω τον αγώνα σας
Λάθος σου (ουδείς μέν αλάνθαστος αλλά αυτό που δηλώνεις είναι αναίρεση των παραπάνω παραπόνων σου)...........
Ας παρεξηγηθείς.

Αν καταλαβαίνω καλά μπήκαν στην πίστα του LGAV και διέκοψαν την εκπαίδευση????
Οχι στην πίστα αλλα στις αίθουσες μαζι με τα κανάλια!mega channel κτλ.
Λάθος σου (ουδείς μέν αλάνθαστος αλλά αυτό που δηλώνεις είναι αναίρεση των παραπάνω παραπόνων σου)...........
Ας παρεξηγηθείς.
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί ειναι άσχημο το γεγονός να χανεις την δουλειά σου μετα απο πολλά χρόνια και το λέω γιατι και εγώ ετσι την πάτησα (στον ιδιωτικό τομέα ) ισχυρίζοντας το αφεντικό μου την οικονομικη κρίση!Εμεινα πέντε μήνες άνεργος (454 ευρώ το ταμειο ανεργίας πληροφοριακά) και κατέλληξα στην MIG-Ολυμπιακή
Απλά οι ενέργειες για διεκδίκηση δικαιωματων απο το σωματείο θεωρώ οτι είναι εισ βαρος των εργαζομένων της MIG-Ολυμπιακή ενω θα έπρεπε να απευθύνονται στην διοίκηση!
Κατακρίνω την πράξη ,όχι τον αγώνα!

kostasfmx":yvx0mev3 said:
ειναι άσχημο το γεγονός να χανεις την δουλειά σου μετα απο πολλά χρόνια
Μόνο πού οι κύριοι αυτοί (σύμφωνα με το νομοσχέδιο) μπορούν να μεταταχθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο χωρίς να χάσουν τίποτα.
Σέβομαι το δίκαιο των εργαζομένων αλλά αυτού του είδους οι διεκδικήσεις (καταλήψεις δρόμων , κτηρίων , αεροδρομίων κλπ) με βρίσκουν κάθετα αντίθετο ανεξαρτήτως του δικαίου η όχι του αιτήματος.
Ας σεβαστούν και αυτοί το δικαίωμα μίας εταιρείας να κάνει τις επιλογές της.

Μήπως ο τίτλος πρέπει να αλλάξει προς το "τραμουκισμοί"?

Είναι προτιμότερη η ύπαρξη ενός συνδικαλιστικού οργάνου, έστω και κατώτερου των προσδοκιών, απο την ανυπαρξία του. Άλλωστε η εταιρία MIG δεν είναι ο καλύτερος εργοδότης. Σε τουλάχιστον μια εταιρία του ομίλου τα 11ώρα πέφτουν σύννεφο.(χωρίς πληρωμή υπερωριών εννοείται.)

Σε μια χωρα μπαχαλο με τον καθε πιθικανθρωπο με κομπλεξ κατωτερωτητας και αναζητηση αυτοπροβολης με οποιοδηποτε κοστος, περιμενατε κατι καλυτερο? Και αντε το "σωματειο" εκανε ντου... Ειχε και τηλεοπτικες καμερες ομως... Που μας δειχνει αλλη μια φορα ποσο σαπιο ειναι το ηθος.. Οι του σωματιου θελανε αυτοπροβολη τωρα που μπορουνε, τα καναλια θελανε αιμα.. Οπως παντα, και ασχετα με τις επιπτωσεις που μπορει να εχει στο μελλον.. Τι διαβασα? Προσωπικο ασφαλειας? Μα στην Ελλαδα τους σεκιουριταδες τους εχουν στις μπατσες γιατι οι πιο πολλοι ειναι για μπατσες και δεν ξερουν που παν τα 4.. Τωρα μιας και μιλαμε για μπατσες, τι εκανε η αρσενικη εκδοση του ουσιαστικου...? Το εξυνε.. Οτι κανει παντα... Ετσι γινεται παντα και θα γινεται οσο θα θεωρουμε τον εργοδοτη μας τσιφλικι, οπως και το δημοσιο.. Αυτοι οι κυριοι ειναι που πρεπει να ξηλωθουνε πρωτοι.. Ειπαμε.. Σωματειο ναι.. Τραμπουκογιαφκα οχι

Δεν τους φτάνει που συμμετείχαν ενεργά τόσα χρόνια στην "διάλυση" της εταιρίας τώρα θέλουν να ζητήσουν και τα ρέστα δηλαδή ε?

Και όλα αυτά εις βάρος ανθρώπων που κάνουν τώρα την αρχή τους είτε επειδή τώρα μπήκαν στην νέα εταιρία είτε επειδή τόσα χρόνια ως συμβασιούχοι ζούσαν υπό τη σκιά και το φόβο των "εργατοπατεράδων"...

Συμφωνώ πλήρως με τον makedonas, έξω οι τραμπουκισμοί χορτάσανε τόσα χρόνια οι κακόμοιροι οι συμβασιούχοι,ΑΡΚΕΤΑ!!!!

Το παρακάτω μου ρθε mail, επειδή έχω κάνει εγγραφή στο group της Olympic Aviation GR. Εχει ημερομηνία 10-6 και νομίζω πως είναι σχετικό με το πρώτο Post του topic.

Θα θέλαμε να σας καταγγείλουμε μια απαράδεκτη κατά τη γνώμη μας κατάσταση η οποία επικρατεί στο χώρο της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.
Αναφορικά με την ως άνω καταγγελία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με μια αδικία η οποία λαμβάνει χώρα στους εποχιακούς υπαλλήλους της ως άνω Εταιρίας σε σχέση με τους υπολοίπους εποχιακούς που εργάζονται στον Όμιλο.
Οι συγκεκριμένοι εποχιακοί υπάλληλοι έχουνε προσληφθεί περίπου πριν από 12 μήνες, η σύμβασή τους ουδέποτε διεκόπη, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους εποχιακούς εργαζόμενους στον Όμιλο, και θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε προς τι αυτός ο ρατσισμός και άνιση μεταχείριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους;
Εντός του επομένου δεκαπενθημέρου συμπληρώνεται δωδεκάμηνο στο χώρο της Εταιρίας διότι ποτέ δεν διεκόπη η σύμβαση τους τυπικά ούτε για μια ημέρα!
Συνεπώς, τεκμηριώνουνε δικαίωμα διεκδίκησης μονιμοποιήσεως που συνεπάγεται τα αντίστοιχα ευεργετήματα του Νομοσχεδίου που άπτεται του Ομίλου της Ολυμπιακής.
Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας και προς το υπόλοιπο προσωπικό του Ομίλου. Θεωρούμε απαράδεκτη την ως άνω κατάσταση.
Με τιμή,
Οι εργαζόμενοι του Ομίλου

Κοινοποίηση
Υπουργείο συγκοινωνιών
Υπουργείο εσωτερικών
Ηλεκτρονική εφημερίδα Zougla.gr
Εφημερίδα Real News

Δεν θα σταθώ -ακόμη- στο περιεχόμενο της επιστολής αλλά αρχικά μου προξενεί εντύπωση πως δυο απο τους αποδέκτες είναι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτά προς το παρόν

Καλημέρα σε ολούς
Δυστυχώς έγινε αυτο που φοβόμουν!
Απο αυριο ξεκιναω τα καθηκοντά μου μεσα στην πίστα του αεροδρομίου (χωρίς να έχω εκπαιδευτεί λόγω των κινητοποιήσεων του σωματείου)
Ευχομε να μην με ρίξουν κατευθείαν στα βαθιά και ευχομε να βρεθεί κάποιος να με εκπαιδεύση!
Οφείλω να πω οτι εχω αγχωθεί!
Αν και πιστεύω οτι θα ειναι και το σωματείο εκεί,για αλλη μια φορά ετοιμο να μου απορίψει το δικαίωμα στην εργασία!