Εγώ έχω συμβόλαιο. Από τότε που η Q πέρασε στα χέρια του ίδιου ιδιοκτήτη με την τότε ΤΙΜ, δηλαδή της Τexas και μετά του Sawiris (και σταμάτησε τις απίστευτες προσφορές που έκανε) έκανα μεταφορά του αριθμού μου σε Cosmote. Πάντως, στην Ελλάδα μετά και την απορρόφηση της Q από την ΤΙΜ/WIND πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για
καρτέλ και εναρμονισμένες πρακτικές, πράγμα που σημαίνει πως ό,τι και να πάρεις θα σου κοστίσει το ίδιο. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.
Αν στέλνεις πολλά SMS σε εξωτερικό, θα σου πρότεινα
Q-Card ή την εξ ίσου καλή
FROG της Cosmote τις οποίες και θα βρεις σε όλα τα περίπτερα και έχουν ενιαία χρέωση στα SMS σε εσωτερικό και εξωτερικό. Πάντως πρόκειται για no-frills επιλογές αλλά το καλό που έχουν είναι ότι δεν έχουν ελάχιστη χρέωση κλήσης τα 30' που έχουν τα άλλα πακέτα.
Αν θέλεις κάτι παραπάνω, όπως τηλεφωνητή και άλλα τέτοια, τότε θα σου πρότεινα τα ευρέως διαδεδομένα -και λίγο ακριβότερα- πακέτα των τριών μεγάλων, τα οποία και βρίσκεις κυριολεκτικά παντού:
Cosmote: Cosmoκάρτα
WIND: Free2Go
Vodafone: Vodafone a la Carte
Όποια επιλογή και να κάνεις πάντως, να ξέρεις πως όλοι χρεώνουν σχεδόν τα ίδια στις κλήσεις ανάμεσα στα δίκτυα αλλά έχουν κάποιες πολύ καλές προσφορές για κλήσεις σε προεπιλεγμένους αριθμούς εντός του ίδιου δικτύου.
Αν θες απλά να σε καλούν, μην το σκεφτείς πολύ. Όποιο και να πάρεις είναι το ίδιο.
Περισσότερα μπορείς να βρεις στο φόρουμ του myphone.gr που εξετάζονται τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και όπου πολλοί από τους γράφοντες εκεί αντιμετωπίζουν τις εταιρίες κινητής με τον ίδιο φανατισμό που υποστηρίζουν μια ποδοσφαιρική ομάδα. Άσε που έχω βρει και μέλη αυτού του φόρουμ που συμμετέχουν κι εκεί.