Εισβολεις στο 747 της (ΠΟΛΚΕ)ΟΑ

  • Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Τι πιστευετε για τους νεαρους και τι πρεπει να γινει?

  • Μπηκαν στο 747 απο περιεργεια-πρεπει να τους αφησουν ελευθερους

    Votes: 2 50,0%
  • Μπηκαν στο 747 με σκοπο να αφαιρεσουν πραγματα-να τους επιβληθει μικρη τιμωρια

    Votes: 0 0,0%
  • Μπηκαν στο 747 με σκοπο να αφαιρεσουν πραγματα-να τιμωρηθουν σαν κλεφτες.

    Votes: 2 50,0%

  • Total voters
    4

GP707

Moderator
Staff member
Εγγραφή
04/05/2004
Μηνύματα
6.883
Likes
3.518
Περιοχή
LGAT, East Terminal
Website
www.flickr.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AOA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAT
Χθες το μεσημερι και αφου τελειωσα την επισκεψη μου στην εκθεση αυτοκινητου στο Ελληνικο, ειπα να περπατησω μεχρι τα αεροπλανα να δω τι γινεται μιας και εδω και πολυ καιρο, οι πορτες στο 727 και το 737 ειναι μονιμως ανοιχτες με αποτελεσμα να μπαινει ολη η βροχη μεσα και φυσικα να καταστρεφει το εσωτερικο. Να φανταστειτε οτι εκεινη την ωρα ηρθε μηχανακι delivery πιτσαριας, σταματησε διπλα στο BAC 1-11 μπηκε μεσα με πιτσα στο χερι και βγηκε μετα απο κανενα δεκαλεπτο. Δεν το εβγαλα φωτο για ευνοητους λογους. Τωρα ή ο πιτσαδορος ηθελε να φαει ή καποιος μενει μεσα στο αεροπλανο και παρηγγειλε πιτσα :roll: !
Με μεγαλη λυπη μου ειδα οτι και μια emergency door στο 747 ηταν μισανοιχτη και καθως ετοιμαζομουν να τηλεφωνησω στον προεδρο της ΠΟΛΚΕΟΑ (που ανηκουν τα αεροπλανα), δυο αυτοκινητα πλησιασαν το τζαμπο. Στο ενα ηταν ο προεδρος της ΠΟΛΚΕΟΑ με εναν τεχνικο της ΟΑ και στο αλλο 3 αστυνομικοι της Ασφαλειας με εναν τεταρτο νεαρο. Ο νεαρος αυτος λοιπον μαζι με αλλον ενα ειχαν μπει την προηγουμενη μερα στο 747 σκαρφαλωνοντας στο φτερο και παραβιαζοντας την πορτα (η οποια δεν κλεινει πλεον γιατι εσπασε) μπηκαν μεσα και αρχισαν (συμφωνα με τους αστυνομικους) να παιρνουν πραγματα, κανοντας το λαθος να τραβανε και φωτογραφιες πριν τα αφαιρεσουν. Στις φωτογραφιες, που εμφανισε αργοτερα η αστυνομια, φαινοταν πχ ο προτζεκτορας στον πανω οροφο, ενω αργοτερα ελειπε. Καποιος ομως τους πηρε χαμπαρι και φωναξε την αστυνομια και την ΠΟΛΚΕΟΑ και ετσι τους συνελαβαν. Συμφωνα παντα με την αστυνομια οι δυο νεαροι θα οδηγηθουν στον εισαγγελεα. Οι νεαροι λενε οτι ειναι φοιτητες και η αστυνομικοι εφεραν τον εναν απο τους δυο στον "τοπο του εγκληματος" για να τους υποδειξει (υποτιθεται) τι αφαιρεσαν και για ποιο λογο. Ο ιδιος ισχυριζεται οτι δεν πηραν τιποτα και απλα μπηκαν μεσα απο περιεργεια.
Το θεμα αυτο φερνει στην επιφανεια για ακομα μια φορα την εγκαταλειψη των αεροπλανων στο Ελληνικο, τη (δικαιολογημενη) αδυναμια της ΠΟΛΚΕΟΑ να τα φυλαξει με τις τοσες εκθεσεις που αφηνουν τον οποιονδηποτε, ελευθερο, να πλησιασει τα αεροπλανα και γενικως την αδιαφορια του κρατους για την υλοποιηση του Μουσειου Αεροποριας, που τοσες και τοσες αιτησεις εχουν γινει απο την ΠΟΛΚΕΟΑ.
Μαλιστα, μετα και απο το αφιερωμα του Χρηστου στο μουσειο στη Γερμανια, η θλιψη ειναι ακομη μεγαλυτερη για την καταντια αυτη.
Σιγουρα και τα 727 και 737 εχουν γινει κεντρα διερχομενων αφου οι πορτες ειναι μονιμως ανοιχτες παρολο που σε τακτα χρονικα διαστηματα οι ανθρωποι της ΠΟΛΚΕΟΑ τις κλεινουν.
Για την πληροφορηση σας, η καμπινα του 737 ειναι τελειως αδεια (σαν cargo) και ολα τα καθισματα ειναι πεταμενα στη γωνια του φραχτη, κατω απο το φυλακιο, σε κακη κατασταση. Το 727 ειναι μεσα γεματο σκουπιδια, σιδερα και οτι μπορει κανεις να φανταστει. Το μονο που ακομα ειναι σε αρκετα καλη κατασταση ειναι το 747, αν και το κοκπιτ ειναι διαλυμενο σε μεγαλο βαθμο λογω κλοπων. Φωτογραφιες απο το εσωτερικο θα παραθεσω συντομα, αφου παρω και το ΟΚ απο την ΠΟΛΚΕΟΑ.

υ.γ. για τους collectors, σας ενημερωνω οτι ΟΛΕΣ οι θεσεις του 747 εχουν safety-cards, περιοδικα, sick bags κλπ
 
Μετα τη διαδικασία αυτοφωρου που κινηθηκε λογω της μηνυσης απο την ΠΟΛΚΕΟΑ, οι 2 νεαροι δικαστηκαν. Ο προεδρος του δικαστηρίου τελικά τους αθωωσε λογω προτερου εντιμου βιου, λογω του οτι δηλωσαν μεταμελεια για τις πραξεις τους και λογω του οτι επεστρεψαν τα αντικειμενα που ειχαν αφαιρεσει απο το 747. Στο RBF 5 θα υπαρξει σχετικο αρθρο και παρακληση προς ολους που θα θα δουν καποια υποπτη κινηση στα αεροπλανα, να επικοινωνησουν με το αστυνομικο τμημα, την ΠΟΛΚΕΟΑ ή το περιοδικο.
 
an kai pote den ypostirizw ton xafiedismo, katalavainw.

alla eimai tis apopsis oti ta pragmata ksekinane apo psila pros ta xamila. (nai, den eimai aristeros).

anti na valoume tous polites na katadidoun ypoptes kiniseis, proslavete idiwtiki astynomeysi.

just my 2€ents, parolo pou kserw pws se ena aeroporiko forum me 15/25 na yperaspizontai timi k swmati ta aeroskafi, i ithikologia den exei gonimo edafos.
 
Το να παρεις τηλεφωνο στην αστυνομια αν δεις καποιον να κλεβει ενα αυτοκινητο ή να εισβαλει σε ενα σπιτι ή να καταστρεφει την περιουσια καποιου αλλου (ή ακομα καλυτερα να τηλεφωνησεις στον ιδιοκτητη του αυτοκινητου-σπιτιου) δεν ειναι χαφιεδισμος.
Παρ'ολα αυτα συμφωνω με την ιδιωτικη αστυνομευση αλλα σε συζητηση που ειχα με τον προεδρο του ΠΟΛΚΕΟΑ το κοστος για 24ωρη φυλαξη ειναι μεγαλο για τα οικονομικα μεγεθη του κεντρου. Η ιδιομορφια ειναι οτι τα αεροπλανα βρισκονται σε χωρο που δεν ανηκει στο ΠΟΛΚΕΟΑ! Θα μπορουν να προβουν σε κατι τετοιο (φυλαξη) οταν τους παραχωρηθει ο χωρος που ειναι σταθμευμενα τα αεροπλανα, απο το υπουργειο, κατι ομως που παιρνει εδω και χρονια συνεχως αναβολη (οπως και το Μουσειο). Αξιοσημειωτο ειναι οτι δεν επιτρεπεται να βαλουν ουτε περιφραξη γυρω απο τα αεροπλανα.
Ειναι ενα περιεργο καθεστως το οποιο για να λυθει πρεπει να βαλει το χερακι της η πολιτικη ηγεσια. Και μεχρι τωρα δεν το εχει βαλει. :evil:
 
Στα υποψη για τα τερατα γνωσεων της νομοθεσιας, ειναι μεμπτο το να δεις η καταλαβεις οτι διαπρατεται ενα αδικημα (η εγκλημα) και αδιαφορησεις να ενημερωσεις την αστυνομια... Κατατασεται δε (τουλαχιστον στην Γερμανια) ως ποινικο αδικημα με επιβολη χρηματικου προστιμου και στην χειροτερη περιπτωση ποινη φυλακισης εως 2 χρονια! (Θα σας ελεγα αμα σας αρεσει ο "χαφιεδισμος" εαν καποιος επερνε πρεφα οτι στον κηπο σας καποιοι τα κανουνε λιμπα ολα, ενω εσεις δεν ειστε σπιτι και αδιαφορουσε να ενημερωσει την αστυνομια!)
 
den eixa kamia prothesi na emvathynw se nomiki orologia, alla an to thelete, here it is.

einai prwteyousa eythini tis armodias topikis arxis (astynomia, dimotiki astynomia, stratiwtikes dynameis) na parexei asfaleia kai fylaksi dimosiwn kai idiwtikwn xwrwn. to lene peripolies sta apla ellinika.

einai deytereyousa eythini twn politwn na enimerwnoun tis arxes otan aytes den exoun kanei tis prepouses kiniseis. fysika kai einai plimelima an den apatwmai, to na min enimerwseis tis arxes se periptwsi pou pareis eidisi kapoia egklimatiki kinisi. alla apoteli agono nomo, kathws kaneis den mporei na apodeiksei oti esy isoun ekei kai evlepes kai en gnwsei sou den eipodopoiises tis arxes. pera apo tin periptwsi tou aytopti martyra, pou tha eidopoiise tis arxes, opote den yparxei logos na anameixtheis.


pera apo aytes tis vlakeies peri nomothesias, den mporw se kamia periptwsi na sygkrinw to spiti mou i tin avli mou me 5 aeroplana pou anoikoun se mia organwsi, vriskontai se xwro tritou, kai pou den exw to paramikro dikaiwma epanw tous. nomizw opoies tetoiou eidous sygkriseis einai atopes, e stefo? min leme oti theloume.

otan parkareis den afineis tin mixani anameni kai tin porta anoixti kai fefgeis, etsi? den mporeis na katigoriseis emena meta oti den stamatisa ton klefti, huh?!

opws eipa, apla mia apopsi, i opoia den mporei na ginei thema gonimis sizitisis se ena monompanto forum.
 
Top