Εισιτήρια Easyjet Αθήνα-Παρίσι-Αθήνα...

• Thread starter Thread starter DIng-KF
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

DIng-KF

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Athens, LGAV
Μετά απο αναβολή ενός ταξιδιού στις αρχές Δεκέμβρη (9-12/12) μου έχουν μείνει 4 εισιτήρια με την Easyjet για Αθήνα-Παρίσι-Αθήνα, 9-12/12.

Μετά απο σχετική ερώτηση στην Easy, μπορώ να αλλάξω προορισμό και ημερομηνίες με επιβάρυνση 34Ε ανα άτομο, και μπορώ να τα ακυρώσω, αλλά θα πάρω πίσω μόνο τους φόρους, που είναι 10-15Ε ανα άτομο...

Η ερώτησή μου είναι: Μπορώ να πουλήσω τα εισιτήρια, δλδ απλά να αλλάξω τα ονόματα στα εισιτήρια (νομίζω γίνεται) και να πάει κάποιος άλλος/οι??

Είναι κρίμα ρε γμτ, γιατί αυτή τη στιγμή τα εισιτήρια έχουν 169Ευρώ το καθένα ( και είναι 4, άρα 4x169Ε), ενώ εγώ τα είχα πάρει 86Ευρώ το καθένα (προ μηνών). Δηλαδή σίγουρα είναι και ευκαιρία για κάποιον που θέλει να πάει..αλλά είναι δυνατό αυτό να το κάνω γενικά (να αλλάξουν τα ονόματα)?

Μπορείς να τα αλλάξεις αλλά δε σε συμφέρει.
Πέρα από το κόστος αλλαγής, θα πληρώσεις και τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ της τιμής που έκλεισες τότε με τη σημερινή τιμή.
(λεπτομέρειες)

παράθεση:
6.2. Changes

6.2.1 You are not entitled to change Flight reservations once confirmed, save that names of Passengers or Flights (subject to space being available) may be changed prior to check-in for the original Flight on payment of a fee per Passenger per Flight and any difference in Fares or taxes and other charges which may be applicable at the time the change is made, subject always to the conditions in our Carrier's Regulations.

Το ρώτησα και: Αν δεν αλλάξεις προορισμό (δηλαδή Flight details) και ημερομηνίες, τότε επιβαρύνεσαι μόνο το Fee λόγω αλλαγής ονόματος (είναι 34 ή 36Ε). Αν αλλάξεις και προορισμό ή ημερομηνία τότε ισχύει αυτό που λες.

Για να σου το είπαν (μάλλον) έτσι θα είναι, αλλά στο "terms and conditions" της ιστοσελίδας γράφει ότι χρεώνεσαι επιπλέον με τη διαφορά του ναύλου.
Μπέρδεμα :doubt:

ΚΑΘΕ αλλαγη (ημερομηνια, ονομα) για ξεχωριστα ΚΑΘΕ πτηση επιβαρυνεται με 26 €
εγω προσπαθωντας να αλλαξω 1 ονομα σε δυο πτησεις και 2 ημερομηνιες χρειαστηκα 4*26=104 € και μετα προσθετεις και τη διαφορα του ναυλου. τελικα με συνεφερε περισσοτερο να την ακυρωσω και να κλεισω μια καινουρια πτηση!

Ισχύει ότι η ΕΖΥ επιστρέφει και τους φόρους; Στην ιστοσελίδα δεν αναφέρει τίποτα πάντως...

εδω θα μπορεσω να σου απαντησω σε μερικες μερες!
απο το τηλεφωνο μου ειπαν οτι ΑΙΤΗΣΗ ακυρωσης μπορω να κανω μονο μεσω μιας φορμας που βρισκεται στο site και 8α μου επιστραφουν οι φοροι. αφου το εκανα, μου εστειλαν email που μου ανακοινωνε οτι το αιτημα μου θα συζητηθει και θα εχω απαντηση εντος 20 ημερων.
επειδη ολα αυτα ειναι λιγακι φλου θα παω μια και απο το αεροδρομιο, για να ξεκαθαριστει και θα επανελθω.
(sorry γιατι βγηκαμε και λιγο off... :? )

Επειδή μπορεί να τα θέλει ένας γνωστός μου, θα πάμε στο Ελ.Βενιζέλος να ρωτήσουμε πάλι εκεί και να κάνουμε κατευθείαν τις αλλαγές εκεί, οπότε και θα ενημερώσω για το τι ισχύει τελικά.

Ε! Ναί όλο και κάποιος από δω θα βρεθεί που να τα θέλει! Απλά καλό θα είναι να δείξει άμεσα το ενδιαφέρον του! Μη του μείνουν στα χέρια του ανθρώπου...

Εν κατακλείδι:

Για κάθε αλλαγή, σε κάθε διαδρομή (εισιτήριο), η χρέωση είναι 34Ε και προστίθεται και η αξία του ναύλου τη παρούσα ημερομηνία σε σχέση με την αρχική του εισιτηρίου. Δηλαδή ένα άτομο για aller-retour για να κάνει αλλαγή π.χ. ονόματος και ημερομηνίας θέλει:

2x34 (αλλαγή ονόματος στο πήγαινε και έλα), 2x34 (αλλαγή προορισμού στο πήγαινε και έλα) + τη διαφορά τιμής ναύλου.

Συμπέρασμα: Δε συμφέρει σε καμία περίπτωση να κάνω οτιδήποτε..μόνο να τα ακυρώσω, οπότε και υπάρχει μια περίπτωση να επιστραφούν οι φόροι, αλλά μου είπαν οτι δεν είναι std και έχει μια διαδικασία.

Το σκέφτομαι πάντως σοβαρά να πάω μόνος μου για ένα 4ήμερο (διότι τα υπόλοιπα 3 άτομα δεν μπορούν, γι αυτό ακυρώθηκε το ταξίδι), εξάλλου κανένας δε θα ακολουθήσει όταν τώρα το ίδιο εισιτήριο έχει 169Ε :? . Δε θα πάει έτσι χαμένο το δικό μου εισιτήριο τουλάχιστον και θα κάνω κ τη βόλτα μου/θα πιω ένα καφέ/κάτι στο Paris.. :P :P