Φίλε zero_pilot,
δέν πρόκειται να διαφωνήσω με τα γραφόμενά σου.Πάντα πίστευα και πιστέυω,οτι η προσωπική μελέτη και προσπάθεια,παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο
στο να γίνει κάποιος ένας καλός και ασφαλής χειριστής.Έχω όμως ενα,δυο σημεία,στα οποία θα ήθελα να σχολιάσω:
zero_pilot":1xr3ytah said:
ο ενδιαφερόμενος τις περισσότερες φορές είναι πολύ ανώτερου επιπέδου
Αυτή είναι μια πολύ σημαντική φράση.Άλλο πράγμα να δίνεις 100,200 η 300 σελίδες θεωρία σε κάποιον ο οποίος είναι well above the minimum requirements και να του πείς ''μελέτησέ τα",και άλλο σε κάποιον ο οποίος θεωρεί οτι το να γνωρίζει π.χ Αγγλικά,είναι μια βαρετή υποχρέωση...Το γράφω αυτό,έχοντας γνωρίσει
αρκετούς -δυστυχώς- ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν ακράδαντα αυτό που έγραψα παραπάνω.Αυτό κατά την άποψη μου,δέιχνει και το επίπεδο -και όχι μόνο μορφωτικό-του υποψήφιου χειριστή..Δέν θέλω να αναπτύξω όμως περισσότερο τη συγκεκριμένη άποψη,διότι θα πρέπει να γράφω επι ώρες,και μπορεί να ακουστώ κακός και άδικος σε μερικούς...
zero_pilot":1xr3ytah said:
Ισχύει το self studying και μόνο απορίες επιλύονται εντός αίθουσας μαζί με τα progress tests τα όποια εξετάζουν τα όσα διάβασαν σπίτι.
Αυτό προυποθέτει,τα βιβλία που θα διαβάσει κάποιος στο σπίτι,να είναι κατα το δυνατόν αναλυτικά και κατανοητά,ώστε να μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις απορίες που εύλογα θα δημιουργηθούν και επίσης, να εμπεδώσει αυτός που τα διαβάζει,το εκάστοτε αντικείμενο,και όχι να το παπαγαλίζει.Θεωρώ σωστό και επιβεβλημένο να υπάρχει εκπαιδευτής εδάφους με τον οποίο θα μπορέσεις να συζητήσεις τις απορίες σου και να τις κατανοήσεις.Μιλώντας με ελληνικά δεδομένα όμως,κάτι τέτοιο είναι λιγάκι δύσκολο να εφαρμοστεί,εφ'οσον απο τη μία έχουμε υποψήφιους που θέλουν να γίνουν χειριστές ''πάση θυσία'' και απο την άλλη,σχολές που έχουν καταλάβει ακριβώς αυτό το πράγμα και δέχονται με μία σχετική άνεση,αυτούς τους υποψηφίους.προς όφελος δικό τους και ίσως,μελλοντικά,εις βάρος της ασφάλειας των πτήσεων.
Για να μήν επεκταθώ παραπάνω και βγώ εντελώς off topic,το σύστημα που περιγράφεις,σαφώς και είναι καλύτερο και οικονομικότερο.Φοβάμαι όμως οτι δέν πρόκειται να αλλάξει κάτι σύντομα...