Είμαι από την Αυστραλία και θέλω να γίνω πιλότος στην πολεμική αεροπορία

• Thread starter Thread starter Batza250
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
  • Tags Tags
    airforce

Batza250

Νέο μέλος (Tourist)
Είμαι 17 χρόνων στην τελευταία χρόνια στο σχολείο. Είμαι πιλότος εδώ στην Αυστραλία και είμαι στην πολεμική αεροπορία της Αυστραλίας cadets(είναι ίδιο με την πολεμική αεροπορία αλλά είναι για παιδιά). Στην Δεκέμβριο θα έρθω πάνω στην Ελλάδα, τι πρέπει να κάνω για να Μπορώ να γίνω πιλότος στην πολεμική αεροπορία.

Χρειάζομαι ελληνική υπηκοότητα παρόλο που είμαι ελληνικής καταγωγής

Η ελληνική καταγωγή από μόνη της δεν λέει κάτι, ούτε πιστοποιείται επειδή το όνομα σου (ίσως) να είναι ελληνικό. Δες εδώ τις προυποθέσεις απόκτησης ιθαγένειας, η περίπτωση σου είναι μάλλον η ''Με πρόγονο που είχε ελληνική ιθαγένεια (καθορισμός/ διαπίστωση ιθαγένειας)''.

Επίσης δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από Πανελλήνιες εξετάσεις για να γραφτείς στη Σχολή Ικάρων.

Καλή τύχη!

ποια είναι τα Πανελλήνιες εξετάσεις και είναι δύσκολoι;

Last edited by a moderator:
Εδώ θα μάθεις τι είναι οι Πανελλήνιες. Το δύσκολο ή όχι είναι μεγαλή κουβέντα, στην Ικάρων θες περίπου 15 στα 20. Γενικά πρέπει να κάνεις αρκετό ψάξιμο μόνος σου καθώς η περίπτωση σου έχει ιδιαιτερότητες, οι μαθητές εξωτερικού δίνουν άλλες εξετάσεις αλλά και πάλι δεν γνωρίζω αν πρέπει να τελειώσεις ελληνικό σχολείο.

ναι θα πρέπει να διαβάσω περισσότερα για τις εξετάσεις, αλλά τελείωσα το "ελληνικό" σχολείο στην Αυστραλία με καλούς βαθμούς αλλά είναι διαφορετικό από την Ελλάδα, μαθαίνουμε μόνο ιστορία και η ελληνική γλώσσα. Αλλά στο "αγγλικό" σχολείο έχουμε μαθηματικά, φυσική, γεωγραφία και άλλα μαθήματα όπως στην Ελλάδα. στο τέλος πήγα σε 2 σχολεία όπως οι περισσότεροι Έλληνες εδώ.