Η θεία για το Σικάγο

• Thread starter Thread starter annze
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

annze

Νέο μέλος (Tourist)
Γεια σας
Σχεδιάζω ένα ταξίδι για το σικάγο στις αρχές του ιούνη και για 30+ μέρες
Τρίτη, 9 Ιουνίου - Σάββατο, 11 Ιουλίου (+/-3μέρες)
ψάχνοντας μάλλον καταλήγω στην turkish μέσω istanbul γιατί σου δίνει α. τη δυνατότητα και 2ης αποσκευής δωρεάν και β. δεν εχει πολύ αναμονή (2 ώρες)
αν έχετε να προτείνετε κάτι ανάλογο σε καλύτερη τιμή πείτε μου
ψάχνω μέσω του skyscanner αλλά και του airtickets αλλά το 2ο μου δίνει μόνο τις πτήσεις με μεγάλη αναμονή, δεν ξέρω γιατί...
άλλες ερωτήσεις που έχω
- περνάω από έλεγχο διαβατηρίων στο ατατουρκ αφού ήδη θα έχω περάσει από αθήνα;
-παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει βίζα. τώρα διάβασα για ESTA τι ειν τούτο;
α και τελευταία προς το παρόν ερώτηση... έχει ακόμα χώρο καπνιστών το ατατουρκ;

Re: η θεία για το σικάγο

1) Αν παραμείνεις στον χώρο transit κανονικά δεν περνάς από έλεγχο διαβατηρίων εκτός κι αν γίνει pre-customs control λόγω πτήσης προς ΗΠΑ (όσες φορες πήγα Αμερική, πέρασα 2ο έλεγχο ακριβώς στην πύλη επιβίβασης και για να σε προλάβω, δεν πετούσα μεσω IST).
2) Αν η βιζα είναι σε ισχύ, δε χρειάζεσαι ESTA, πρέπει όμως να έχεις μαζί σου και το παλιό διαβατήριο πάνω στο οποίο είναι κολλημένη η Βίζα
3) Tαρατατζούμ τζουμ τζουμ.... Ο Άη-Γούγλης (που μάλλον δεν τον ξέρεις) έκανε το θαυμα του http://www.ataturkairport.com/tr-TR/ucu ... /gidis.pdf

Re: η θεία για το σικάγο

1. Περνάς ένα μινι έλεγχο ασφάλειας ακριβώς στην πύλη αναχώρησης για Αμερική στο Ατατούρκ.
2. Αν έχεις Βιζα, είναι ανώτερη από το ΕΣΤΑ γιατί σου επιτρέπει σίγουρη πρόσβαση. Αν όχι τότε μπορείς πολύ εύκολα να συμπληρώσεις την αίτηση ΕΣΤΑ και να πας, αλλά υπάρχει ένα ελάχιστο ενδεχόμενο να σου κάνει νερά ο συνοριοφύλακας στην Αμερική.
3. Το Ατατούρκ έχει ένα αθλιο χώρο καπνιστών στο 3ο επίπεδο όπου σε ένα χώρο 15m συνοστίζονται 150 άτομα. Το καλό είναι ότι δεν είναι τελείως κλειστός και αερίζεται κάπως καλά.