Βρέθηκα στο Ελσίνκι και στο Ταλλίν τον περασμένο Φεβρουάριο.
Αυτο που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ είναι το απίστευτο κρύο. -18 και στις δύο πόλεις. Στο Ελσίνκι ήταν πιο αισθητό (ίσως λόγω περισσότερης υγρασίας... δεν ξέρω).
Βέβαια, αυτή την εποχή ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος.
Νομίζω η καλύτερη επιλογή θα ήταν να μοίραζες τις μέρες. 2 στο Ελσίνκι και 2 στο Ταλλίν.
Το Ελσίνκι είναι ωραία πόλη, αλλά δε μπορώ να πω ότι τρελάθηκα κιόλας. Το φαγητό είναι πα-νά-κρι-βο!!! Δύο μεσαίες πίτσες στο Pizza Hut κόστισαν 50€ (κι όταν λέμε μεσαίες στο Pizza Hut, εννοούμε μικρές
).
Μείναμε στο πολύ καλό Radisson SAS Blue.
Είναι κοντά στο λιμάνι. Κάναμε περίπου 10 λεπτά με τα πόδια σπρώχνωντας δύο καρότσια στο παγωμένο, αλλά απολύτως προσβάσιμο, πεζοδρόμιο.
Ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο είναι η αφετηρία του τραμ που μετά από μια διαδρομή 5-6 λεπτών σε πάει στο κέντρο της πόλης. Μας είχε βολέψει απίστευτα. Νομίζω πως το εισιτήριο είχε 2,10-2,50€. Δε θυμάμαι ακριβώς γιατί οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι δωρεάν για όσους συνοδεύουν μωρά σε παιδικά καρότσια.
Το Ταλλίν είναι ΠΑ-ΝΕ-ΜΟΡ-ΦΟ και οι Εσθονές ακόμα ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ!!!
Αν μείνεις σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο θα τα έχεις όλα σε "απόσταση περπατήματος".
Είχα μείνει στο Metropol.
Πολύ καλό. Μου το είχε προτίνει ο Akis. Είναι ακριβώς έξω από την παλιά πολη. Σε δύο λεπτά με τα πόδια είσαι "εντός των τειχών".
Γενικά, το Ταλλίν έχει πολύ καλές τιμές σε όλα.
Καλό είναι όμως να το αποφύγεις το Σαββατοκύριακο. Κατακλύζεται από Φινλανδούς που το έχουν σαν προορισμό Σαββατοκύριακου.
Η απόσταση Ταλλίν -Ελσίνκι είναι 2 ώρες με το πλοίο.
Υ.Γ: Πρέπει να κάτσω να γράψω το trip report...
Υ.Γ2: Οι Εσθονές είναι απίστευτες!!!
Υ.Γ3: Οι Εσθονές είναι απίστευτες!!!
Υ.Γ4: Οι Εσθονές είναι απίστευτες!!!