Γυναίκες Πιλότοι

• Thread starter Thread starter MindTraveller
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
IRA":2b0abmev said:
Σε συμβουλεύω εάν είσαι νέα και έχεις κότσια και το λέει η καρδιά σου αλλά και λεφτά για να σπουδάσεις στο εξωτερικό μην το αφήσεις να πάει χαμένο κυνήγατο είναι ένα επάγγελμα πολλή ενδιαφέρον και με λεφτά.
IRA
Εεπιδή δεν κατάλαβα, η συμβουλή ήταν συγκεκριμένα για μένα?

Δεν νομίζω πως η συμβουλή απευθύνετε σε άντρα.
Απευθύνετε σε κάποια κυρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κόρη της να την κάνη πιλότο.
Μην παρεξηγηθούμε κιόλας ????

Την καλημέρα μου

Όχι, τι να παρεξηγηθούμε... χα χα

Αλλά επειδή χρησιμοποίησες πρώτο πρόσωπο, δεν ήμουν σίγουρη σε ποιόν ακριβώς αναφερόσουν.

Καλή σου μέρα.

Στην πολεμική αεροπορία, οι γυναίκες ακόμη αντιμετωπίζονται επιφυλακτικά. Εννοείται, πως σε ένα επάγγελμα που ανδροκρατείται εδώ και πολλές γενιές, όταν σε μια εταιρία του επαγγέλματος ένα ποσοστο μικρότερο του 1% είναι γυναίκες, αυτές είναι προτωπόροι και θα αντιμετωπίζονται αν όχι σεξιστικά, τουλάχιστον με επιφυλάξεις (άνευ λόγου φυσικά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα). Όπως και νά' χει το πράγμα, αν οποιαδήποτε γυναίκα αποφασίσει να ακολουθήσει το επάγγελμα του πιλότου, είτε στην πολιτική, είτε στην πολεμική, θα αντιμετωπίσει κατά τι μεγαλύτερες δυσκολίες σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους της. Οπότε, καλύτερα να ασχοληθεί με το αντικείμενο αν πραγματικά το θέλει η ίδια.

vassdel":2w8ecrz4 said:
θα αντιμετωπίσει κατά τι μεγαλύτερες δυσκολίες σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους της.

Μεγαλύτερες δυσκολίες, εννοείς ως προς τι;
Κατά την γνώμη σου πάντα.

Όπως εξηγούσα γενικά για την Ικάρων, η ολοκλήρωσή της με επιτυχία, καθώς και το επάγγελμα του χειριστή της ΠΑ που ακολουθεί, είναι αρκετά απαιτητικό και δύσκολο. Αυτό ισχύει για όλους.
Μία από τις δυσκολίες που μία γυναίκα θα κληθεί να αντιμετωπίσει, είναι π.χ. η δυσπιστία και η επιφυλακτικότητα των συναδέλφων της. Φαντάσου μέσα σε όλα τα προβλήματά σου να πρέπει να αποδεικνύεις και οτι δεν είσαι ελέφαντας.
Επίσης, ακολουθείς (νομίζω) εφάμμιλο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τους άντρες συναδέλφους σου. Παρόλα αυτά, κάποιες πόρτες για σένα είναι κλειστές. Φαντάσου να κάνεις ότι ακριβώς κάνουν και όλοι οι άλλοι, ίσως και καλύτερα από αυτούς. Στο τέλος όμως, να πρέπει να μετατεθείς στα μεταγωγικά γιατί για αυτή τη θέση σε πήραν. Άσχετα αν θα ήθελε κάποιος/κάποια να πετάξει μαχητικά ή όχι, όταν πληροίς όλες τις προϋποθέσεις για κάτι στο οποίο δεν θα επιλεγείς - είτε δίκαια είτε άδικα - δεν σε απογοητεύει?
Πιθανώς να υπάρχουν λιγότερες οι περισσότερες δυσκολίες, που εγώ δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να αντιληφθώ/παραθέσω. Αν δεν μπορείς να βρεις μια γυναίκα πιλότο να ρωτήσεις, ρώτα μία οποιαδήποτε γυναίκα σε ένα σχετικά "ανδρικό" επάγγελμα, που να είναι νέα στο χώρο, να σου πει πως τα βλέπει (π.χ. μια οδηγό ταξί) να σου πει πως νοιώθει :?

vassdel":3po9mj3d said:
...Στο τέλος όμως, να πρέπει να μετατεθείς στα μεταγωγικά γιατί για αυτή τη θέση σε πήραν. Άσχετα αν θα ήθελε κάποιος/κάποια να πετάξει μαχητικά ή όχι, όταν πληροίς όλες τις προϋποθέσεις για κάτι στο οποίο δεν θα επιλεγείς - είτε δίκαια είτε άδικα - δεν σε απογοητεύει?...
Αυτό δεν ισχύει.
Υπάρχει γυναίκα συγκυβερνήτης (προς το παρόν, μελλοντική κυβερνήτης) στα μαχητικά στην 112 Π.Μ. (ή κάπως έτσι) στη Λάρισα.
Επίσης υπάρχει γυναίκα συγκυβερνήτης στα μεταγωγικά (C-27) στην Ελευσίνα.
Η τοποθέτηση των ιπταμένων γίνεται με κριτήριο τη βαθμολογία τους. Δε γνωρίζω αν λαμβάνονται υπ' όψη και άλλες παράμετροι, αλλά έχω την εντύπωση ότι μάλλον αυτό το σύστημα είναι "τυφλό", σκεπτόμενος ότι:
επιθυμία της κυρίας στα μαχητικά ήταν να είναι στα μεταγωγικά την Ελευσίνα (λόγω μόνιμης κατοικίας στην Αθήνα) και της κυρίας στα μεταγωγικά ήταν να είναι στα μαχητικά (λόγω μόνιμης κατοικίας στη Λάρισα). Τελικά, όμως, τους "έκατσε" ανάποδα.

Υπάρχει δλδ πιθανότητα η κυρία στα μαχητικά να προωθηθεί για κυβερνήτης? Δεν ήξερα πως έχουν ήδη "επανδρώσει" τέτοιες θέσεις. Προφανώς, λόγω της μακροχρόνιας απουσίας από την ΣΙ δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλάω γι αυτήν :oops:

vassdel":eno8iykb said:
Υπάρχει δλδ πιθανότητα η κυρία στα μαχητικά να προωθηθεί για κυβερνήτης?
Αν το θέλει η ίδια (και πληρεί τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια) δε βρίσκω κάποιο λόγο να την "κόψουν".
vassdel":eno8iykb said:
Δεν ήξερα πως έχουν ήδη "επανδρώσει" τέτοιες θέσεις.
Αντί της λέξης "επάνδρωση" χρησιμοποιείται πλέον η λέξη "στελέχωση".

H πρωτη γυναικα πιλοτος της ΠΑ σε μαχητικα αεροσκαφη ειναι στα RF-4 της 348ΜΤΑ στην 110ΠΜ .

Αυτη τη στιγμη ειναι συγκυβερνητης...και παει κανονικα για κυβερνητης μολις συμπληρωσει τις απαιτουμενες ωρες.