Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Να κάτι που μπορεί να συμβεί, και συνέβη ( σε σχέση με την απορία μου μερικά πόστ πιο πάνω), η πτήση απο Νέα Υόρκη για 'Ωκλαντ έκανε divert στα Fidji γιατί (πιθανόν) το πλήρωμα συμπλήρωσε το ωράριο ... QF4 JFK-AKL diversion to Fiji (4/10/24)

1728137850221.png

..... έχουν ενδιαφέρον τα σχόλια....

To 787-9 έχει ETOPS-330, που σημαίνει έχει πιστοποιηθεί να πετάει 5μιση (!) ώρες με 1 κινητήρα (το Α350 είναι ETOPS-370!).
Δηλαδή για την LAN805 φαντάζομαι κάτι τέτοιο: (με τους κύκλους να δείχνουν τα ETOPS-180 και ETOPS-330 από τα 2 diversions, Puntas Arenas/SCCI, Cook Islands/NCRG. Συνήθως το Christchurch/NZCH είναι το main alternate αλλά αυτή τη στιγμή έχει κακοκαιρία)
LAN805-ETOPS.png

Χαζή ερώτηση.
Όταν περνάμε από έλεγχο διαβατηρίων απλώς βλέπουν αν έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε από τη χώρα; 'Κρατιέται' κάπου από δημόσιο φορέα ότι φύγαμε τότε και γυρίσαμε τότε;

Όχι! Εξετάζεται αν το συγκεκριμένο άτομο έχει νόμιμο διαβατήριο & δεν υπάρχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!

Όπως επίσης αν τυχόν υπάρχουν ποινικές εκκρεμότητες (π.χ. καταδικαστικές αποφάσεις, ένταλμα σύλληψης)

'Ελεγχο διαβατηρίων στην έξοδο από Ελλάδα νομίζω τώρα περνάς μόνο για πτήσεις εκτός Schengen...

Από το 2025 θα ελέγχονται οι κινήσεις και εντός Ευρώπης....Entry/Exit System (EES)

Το Entry/Exit System (EES) θα αφορά επιβάτες από τρίτες χώρες (εκτός Schengen) όταν διασχίζουν τα σύνορα της ζώνης Schengen.

Entry-Exit System

Αυτά εδώ στο φτερό της Scoot είναι φυσιολογικά; Να φεύγει το χρώμα έτσι και να μην το βάφουν;
Ρωτάω αρχικά γιατί δεν ξέρω και γιατί δεν μου έχει ξανατυχει.
1000350640.jpg

Είναι γνωστό πρόβλημα με την μπογιά που δεν αντέχει στον συνδυασμό composite wing και ultraviolet radiation exposure.
Καθόλου επικίνδυνο για την ασφάλεια αλλά άκρως αντιαισθητικό. Η Boeing το διορθώνει ( και αυτό ) πλέον.

Εδώ πιο πολλά: Boeing Asks FAA To Approve Plan To Fix 787 Peeling Paint Issues

Αν θες, γκουγκλαρε boeing 787 wing paint peeling και δες τις αντίστοιχες φωτογραφίες και θα καταλάβεις ότι στην δική σου φωτό το φτερό είναι συγκριτικά μια χαρά.

Καλές πτήσεις.

...και μια χορταστική από ψηλά με το φαινόμενο με μπόλικη μονωτική ταινία