Frequency change approved!!!

• Thread starter Thread starter mimithem
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

mimithem

First-Class-Member
Περιοχή
Ιωάννινα - Παραμυθιά/Θεσπρωτία
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
HEJ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGIO
Geia se olous!Tha ithela na rotiso kati kai opoios gorizei as mou apantisei parakalo!Eimai radioerasitexnis kai exo ena mikro CB syxnotiton VHF kai mou dinetai i dynatotita na akouo diafores ptiseis ston enaerio (kontino) xoro!H erotisi mou einai an kserei kaneis pou yparxoun anametadotes gia tis syxnotites tou Athens Control (133.725 MHz) kai Athens Center (124.625 MHz) gia ti dytiki Ellada.Nomizo oti enas anametadotis tous einai stin Kerkyra,alla mipos gnorizei kaneis pou einai o kontinoteros gia ta Giannena???Giati edo sta Giannena de lamvano apo Athina opos stin Parga kai tin Paramythia...An kserei kaneis kati as voithisei!Euxaristo

Gia sas,

Eimai apo kerkyra kai exo ena Maycom 108, pou apektisa prosfata, akouo poly kala 133.725 (kai ton Controller) 124.625 den exo dokimasei, episeis akouo poly kala mono pilots 127.5 (Tirana) kai 128.3(brindisi) exete kapoies alles syxnotites ypopsi

Panos

Γειά σου Πάνο από την ωραία Κέρκυρα!Κι εγώ το AR-108 έχω και αγόρασα πρόσφατα μια τηλεσκοπική κεραία και πιάνει πολύ καλύτερα.Το 133.725 και το 124.625 λογικά εσύ το πιάνεις καμπάνα(εννοώ και τον ελεγκτή,όχι μόνο το αεροσκάφος) γιατί υπάρχει αναμεταδότης στην Κέρκυρα!Δοκίμασε την 124.625,εκεί έχει την περισσότερη κίνηση και την 134.325!Αθήνα είναι και τα δύο!

Ευχαριστό για την απάντηση,

Πραγματικά ακούω πολύ καλά 133.725, θα δοκιμάσω και τις άλλες συχνότητες, τι τηλεσκόπική κεραία έχεις? σκέφτομαι να πάρω και εγώ. Από την Παραμυθιά δεν μπορείς να ακούσεις τον αναμεταδότη της Κέρκυρας? νόμιζα οτί λόγω του ύψους της περιοχής θα άκουγες καλά. Εχω ακούσει και αεροπλάνα νότια της Κρήτης στο point Metru.

Φιλικά Πάνος

Πάνο,έχω την τηλεσκοπική κεραία SRH-789 της Diamond η οποία είναι κορυφαία!Πολύ καλύτερη από τη λαστιχένια που έχει από τη "μάνα" του ο δέκτης.Από Παραμυθιά(από το σπίτι μου) δυστυχώς ακούω τον ελεγκτή με πολλά παράσιτα,βλέπεις υπάρχουν αρκετά μικρά βουνά μεταξύ Κέρκυρας και Παραμυθιάς και πρέπει να ανέβω σε ένα λίγο ψηλότερο σημείο για να πιάσω καμπάνα.Από το σπίτι μου ακούω πολύ καλύτερα σε σχέση με την παλιά κεραία τα αεροπλάνα που κάνουν επαφή με Μπρίντεζι όταν βγαίνουν και με Αθήνα όταν μπαίνουν.Για να δούμε αν θα λαμβάνω καλά την προσέγγιση και τον πύργο της Κέρκυρας όταν αρχίσουν τα charter μετά το Πάσχα.Πιστεύω πως θα τους ακούω πολύ καλά γιατί ήδη με την παλιά κεραία καλούτσικα τους άκουγα!Αν θες πήγαινε http://www.freebytes.gr και δες τι υπάρχει.Από εκεί την πήρα!