φωτια σε αεροπλανο στο αεροδρομιο των μεγαρων..

• Thread starter Thread starter ipilot27
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

ipilot27

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Αθηνα
Website
www.bestaviation.net
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
DAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAT
χτες ενα αεροπλάνο με νηολόγιο sx-AOI τυλίχτηκε στις φλόγες στιν πιστα της γενικης αεροποριας ,από άγνωστη αιτια.

ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, η πυροσβεστική καθυστέρησε με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να καταστραφεί ολοσχερώς, αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα σίγουρα θα ήταν αβοήθητοι... η χωρα του παραλογου είμαστε για να μην πω τίποτα άλλο... :x :evil:

πυροσβεστικό quiz: τι να συνέβη άραγε με την πυροσβεστική :?: :?: :?:

a)μήπως ξινόντουσαν και δεν πηραν χαμπαρι τι εγινε??

b)μήπως δεν (eχουμε) πυρασφαλεια?

c)μήπως άπλωναν τραχανά σε κάνα βουνό??

d) μηπως δεν εφτανε η μανικα...??

στείλτε μήνυμα στο 199 από το κινητό σου η τηλεφώνησε τώρα στο 800-fire in the hole...και κέρδιστε ένα set ποτίσματος..

δεν ξέρω αν είμαστε για γέλια η για κλάματα παιδιά αλλα αποδεικνύεται πως η ασφάλεια στα μικρά αεροδρόμια είναι μηδέν. :shock:

Πιο λογικές απαντήσεις κατά την ταπεινη μου γνωμη είναι οι a + d. :lol: Πέρα από την πλάκα όμως,είναι απαράδεκτη αυτή η καθυστέρηση με αποτέλεσμα να καταστραφεί το αεροσκάφος :x

Συνηθίζω να μη χρησιμοποιώ έντονο ύφος στα μηνύματά μου αλλά τώρα θα κάνω εξαίρεση.Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω απο ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ τα συμβαίνοντα στο Πυροσβεστικό Σώμα θεωρώ τουλάχιστον πλήρως αποτυχημένες και ατυχείς τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για ανθρώπους που δίνουν τη ζωή τους όταν παραστεί ανάγκη.Δε θα μιλήσω για τους ακαριαίους χρόνους αντίδρασης αν και αυτό αποτελεί μέρος της ζωής μου.Ρωτάω ΑΠΛΑ:Ξέρουμε πότε ειδοποιήθηκε η Π.Υ.;Γνωρίζουμε οτι η πυρόσβεση σε πολλά αεροδρόμια έχει ανατεθεί στην Υ.Π.Α.;

alex96":3tzhsmbk said:
Ξέρουμε πότε ειδοποιήθηκε η Π.Υ.;Γνωρίζουμε οτι η πυρόσβεση σε πολλά αεροδρόμια έχει ανατεθεί στην Υ.Π.Α.;
Λογικά στα Μέγαρα η πυρόσβεση πρέπει να έχει ανατεθεί στην Αεροπορία Στρατού. Ίσως επικουρικά να υπάρχουν και μέσα της ΥΠΑ. Μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει σχετικά?

Επίσης αυτό που γράφεις (καθυστέρηση ειδοποίησης των αρμοδίων) είναι πάρα πολύ πιθανόν.

...και μερικές κατατοπιστικότατες φωτογραφίες, τη στιγμή του συμβάντος.
http://hellasga.com/gallery/album85

Αυτόπτης μάρτυρας ειπε ότι κάποιος μηχανικός "σκάλιζε" το αεροπλάνο, όταν ξαφνικά φούντωσε.

Οπως θα δείτε, η παρουσία της Π.Υ. ειναι εμφανής όταν η φωτιά έχει ήδη σβήσει απο μονη της, μιας και δεν ειχε τιποτε άλλο να κάψει. :?
http://hellasga.com/gallery/album85/IMG_2662_small
Πολύ εύστοχο το σχόλιο στη συγκεκριμένη φωτο, αφου δεν φαίνεται καν να χρησιμοποίησαν τη μάνικα (το έδαφος ειναι στεγνό!!!) :wink:

Nα το κάνουμε σαφές;Θεωρούν κάποιοι οτι η Π.Υ. έχει ευθύνη για μη έγκαιρη ή/και αποτελεσματική επέμβαση;

alex96":1ob0ksnw said:
Nα το κάνουμε σαφές;Θεωρούν κάποιοι οτι η Π.Υ. έχει ευθύνη για μη έγκαιρη ή/και αποτελεσματική επέμβαση;
Δεν θα ήταν λίγο άστοχο να εκφέρουμε γνώμη για κάτι που δεν ξέρουμε πως έγινε ή δεν έγινε?

Αυτό ήδη έγινε απο κάποιους οι οποίοι δε ξέρουν καν οτι ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να επιχειρηθεί κατάσβεση με νερό αλλά οτι χρησιμοποιείται αφρός σε αυτές τις περιπτώσεις.Θεωρώ το θέμα πολύ σοβαρό για να λέγονται ανακρίβειες.Θα παρακαλέσω ειλικρινά να εκφραστούν οι γνώμες σα γνώμες και τα γεγονότα σα γεγονότα.Όσο για αυτούς που ειρωνεύονται τη Π.Υ.,θέλω να δω ποιόν θα καλέσουν όταν βρεθούν σε ανάγκη.

alex96":1qpnodgw said:
Όσο για αυτούς που ειρωνεύονται τη Π.Υ.,θέλω να δω ποιόν θα καλέσουν όταν βρεθούν σε ανάγκη.

Συμφωνω μαζι σου εκτος απο αυτο... Η δουλεια τους ειναι στο κατω κατω