ερωτησεις για το επαγγελμα του πιλοτου...

• Thread starter Thread starter grappi7
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
zero_pilot":3b26c1ys said:
Υ.Γ. αν δεν θέλετε να χάσετε ούτε ευρώ οι νέοι μαθητές καλό είναι να πηγαίνετε στις σχολές με το FCL στα χέρια και να ζητάτε τα νόμιμα τίποτα παραπάνω...

Αυτό δεν ξέρω αν θα σου βγει σε καλό στο τέλος όμως... Συνήθως οι σχολές έχουν έτοιμα τα προγράμματα με το πόσες ώρες θα κάνεις θεωρία, πόσες πτήσεις, πόσες προφορικά κλπ κλπ και δεν αλλάζουν.. Και αυτες παντα είναι οι ελάχιστες ώρες... Αν τώρα πας εσύ και "τσαμπουκαλευτείς" για να κάνεις ακριβώς αυτές τις ώρες ή άλλες που θεωρείς σωστό το πιο πιθανό είναι να σε δεχτουν μεν αλλά μετά να αρχίσουν να σε κόβουν σε τίποτα εσωτερικές εξετάσεις τις σχολής με αποτέλεσμα τελικά να κάνεις τις ώρες που αυτοί θέλαν (βασικά να τους αφήσεις τα λεφτά που υπολόγιζαν να βγάλουν απο εσένα από όταν πρωτοπήγες).

@upoulikampia: Δεν ξέρω την συγκεκριμένη σχολή αλλά να ξέρεις οτι σε οποιαδήποτε σχολή και αν πας δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις μόνο αυτά τα λεφτά που διαφημίζουν.. Αναλόγως την σχολή παίζει και το ποσοστό του πόσα επιπλέον λεφτά συνήθως χρειάζονται οι μαθητές για να τελειώσουν στην κάθε σχολή αλλά χοντρικά θα έλεγα να υπολογίζεις τουλάχιστον ένα 10% παραπάνω απ οτι σου λένε.. Οχι τίποτα άλλο, μην βρεθείς προ εκπλήξεως προς το τέλος και δεν μπορείς να τελειώσεις...

Αυτή η σχολή όμως δεν απαιτεί να ξέρεις την γλώσσα της χώρας;

συμφωνω με τον mernion.
παντως θα μαθω καλυτερα τι συμβαινει με τη σχολη και το CPL καθως θα παω Βουλγαρια τελη του μηνος
βοηθαει η γλωσσα πολυ..αλλα με αγγλικα μπαινεις σιγουρα

Διλπωμα πιλοτου

Καλησπερα,ενδιαφερομαι να αποκτησω διπλωμα πιλοτου οχι μονο σαν hobby αλλα και σαν επενδυση,δηλαδη να μπορεσω να αποσβεσω τα χρηματα στο μελλον,οποτε εχω μερικες ερωτησουλες:

1.με ενδιαφερει να εργαστω σαν προσωπικος πιλοτος σε lear jet η κατι παρομοιο τι διπλωμα χρειαζεται γι αυτο.
γενικως πιο διπλωμα πρεπει να εχεις minimum ωστε να εργαστεις καπου επαγγελματικα,περαν του hobby σου.

2.υπαρχει ή οχι ανεργια στον κλαδο??

3.ποια η διαφορα σχολης-αερολεσχης μιας και απο οτι διαπιστωσα και οι 2 διαθετουν προγραμματα εκμαθησης.
προτινετε καποια "οικονομικη" εντος αττικης???

4.ειμαι 28 χρονων.ειναι ηδη πολυ αργα?

ευχαριστω προκαταβολικα

Re: Διλπωμα πιλοτου

decryal":1ie8rodh said:
1.με ενδιαφερει να εργαστω σαν προσωπικος πιλοτος σε lear jet η κατι παρομοιο τι διπλωμα χρειαζεται γι αυτο.

φιλε μου για αυτο θελεις PPL αλλα νομιζω οτι και αυτο και ολα τα υπολοιπα τα παιρνεις ετσι και αλλιως

για να εργαστεις σαν προσωπικος πιλοτος σε learjet θελει CPL κ οχι PPL.αυτο ειναι κ το νοημα του οτι πληρωνεσαι κ εργαζεσαι με CPL ενω με PPL εισαι απλα ενας ερασιτεχνης που βγαζει τα γουστα του

ευχαριστω για τις απαντησεις σας και τα pm σας

cpl=commercial pilot license ετσι??

ξερετε καθολου σχολες που να δραστηριοποιουνται στο αεροδρομιο των σπατων για τα πρακτικα μαθηματα,μιας και με βολευει λογω γειτνιασης??

επισης μετα το πτυχιο(frozen atpl) που ειναι το "minimum" για να βγεις στην αγορα,υπαρχει απασχοληση ειτε εγχωρια ειτε σε ευρωπαικο επιπεδο???

Είπαμε: Δουλειά για τους νέους χειριστές, ΤΕΛΟΣ!
Προηγούνται οι απόστρατοι από Πολεμική Αεροπορία, Αεροπορία Στρατού, Αεροπορία Ναυτικού, Αεροπορία Πυροσβεστικής, Αεροπορία Λιμενικού, Αεροπορία Αστυνομίας κλπ κλπ. Αν δημιουργηθεί καμμιά άλλη αεροπορία (πχ τελωνειακή μάλλον) θα ενημερωθούμε από τον ΟΑΕΔ της γειτονιάς μας!

Off topic :4: Γενικώς οι απόστρατοι προηγούνται και για άλλες θέσεις :evil: του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αλίμονο στα νέα παιδιά που σπαταλάνε χρόνο και χρήμα στα θρανία για ενα καλύτερο μέλλον.

Ξέχασες την "αεροπορία" του ΕΚΑΒ... :banana:
(άντε να βάλω κι εγώ μια μπανάνα)