Εποχιακοί στις ΟΑ

• Thread starter Thread starter exadas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

exadas

Low-Cost-Class-Member
καλημερα.Ξέρει κανείς σας παρακαλώ τι γίνεται φέτος με τις προσλήψεις των εποχιακών στην ολυμπιακή. Στο Ηράκλειο γίνονται χοντροκομμένες μπουγάδες και θα ήθελα να ξέρω αν αφορά μόνο εμάς ή είναι γενικό το κακό. Είχε βγεί μια προκύρηξη μέσα Μαρτίου για να προσληφθούν 7 άτομα και τελικά ακυρώθηκε. Απο τότε και μέχρι σήμερα επικρατεί ένα μπαχαλο .Εχουν καλέσει συναδελφους οι οποιοι με βάση τα χρόνια και τα τυπικά προσόντα επρεπε να τους πάρουν πολύ αργότερα.Εγώ προσωπικά εχω 11 σεζόν στην πλάτη μου σαν εποχιακός υπάλληλος και στο τσεκίν και πίστα , με πρωτοπηραν μέσω προκύρηξης και δεν μπορώ να καταλάβω φέτος τελευταία σεζόν και εγώ και άλλοι συναδελφοι που επρεπε να τους εχουν καλεσει τι γίνεται??????Πως γινονται οι προσληψεις ?????Μέσω των πολιτικών γραφείων των βουλευτων του κυβερνωντος κόματος.Γιατί παρακαμθηκε ο ΑΣΕΠ και τα σωματεία τι κάνουν στην τελική.Αν μπορεί κανείς να μου απαντησει θα το εκτιμούσα πολύ.

Re: παρατυπιες

Καλημέρα
Η Ολυμπιακή είναι πλέον ιδιωτική εταιρεία και δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει διαγωνισμούς , ούτε να πάρει άτομα που είχε στο παρελθόν . Υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή με άτομα που έχουν τα προσόντα στη ελλάδα και όχι μονο (στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετοί άνεργοι από τον αεροπορικό τομέα και ξέρουν άπταιστα ελληνικά).Μπορούνε να πάρουν ποιον θέλουν .

επίσης το ότι κάποιος ντόπιος έχει παραπάνω προσόντα δεν στέκει Μπορείς να μένεις αθηνα - να φεύγεις με τι πρώτη πτήση για Ηράκλειο και το απόγευμα ανεβαίνεις πάλι απάνω .

Θα σε συμβούλευα να κανεις τα χαρτιά σου και να περιμένεις .

Δεν θέλω να με κακός αλλα θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε οι ολυμπιακή είναι πλέον ιδιωτική εταιρία

nikosgr η ΟΑ θα ειναι ιδιωτική από 10/2009. Για το καλοκαίρι του 2009, είναι ακόμα η γνωστή ΟΑ. :)

παιδια η ολυμπιακή θα πάει επισήμως στα χέρια του βγενόπουλου απο 1 Οκτωβρίου. Και εγω το ξέρω αυτό και εχω κανει και εκεί αίτηση . Μιλάω όμως για τωρα την τελευταία σεζόν μεχρι τελη Σεπτεμβριου. ΟΙ προσληψεις που εγιναν δεν εγιναν απο τον βγενοπουλο αλλά απο την τωρινή διοικηση η οποια θα υπαρχει μεχρι τον σεπτεμβρη. Σε αυτό το μεταβατικό διάστημα θα ψηφιστουν και οι νομοι που θα αφορουν κυριως το τακτικο προσωπικο και την αποκατασταση του με την ληξη της εταιρείας. Εγω μιλω για το τώρα. Τους συναδελφους που πηραν δεν τους επιλεξαν απο την ελευθερη αγορα. Ειναι ηδη συμβασιουχοι της ολυμπιακης και μαλιστα παλλα χρόνια οπως και εγώ. ΤΟ σωματειο απο οτι μας ειπε πιαστηκε λιγο στον υπνο. Καλουν απο τα υπαρχοντα ονοματα οχι ομως με την σειρα προτεραιοτητας που θα επρεπε. Ουτε παρακαλεσα κανεναν τοσα χρονια ουτε μπηκα σαν εποχιακος με το βισμα του εκαστοτε βουλευτη. Μεσω προκυρηξης με πηραν το 97 και βαση ξενογλωσσων πτυχιων και αυτο συνεχιστηκε μεχρι και περυσι. Περιμενα να με καλεσουν απο αρχες απριλη και καλεσανε ατομα που πηγαινανε πιο πισω. Οποτε για πια ιδωτικη ολυμπιακη συζηταμε αυτη την στιγμή.

Η ΟΑ σταματησε τις επαναπροσληψεις συμβασιουχων εδω και κατι βδομαδες.Αυτο σημαινει οτι βγαινεις εκτος συμβασης,και τελος.Πρακτικα λοιπον,το καλοκαιρι σε ολες τις θεσεις εκτος απο τις αερογραμμες που τα πληρωματα ειναι αοριστου χρονου,θα μεινουν 1-2 συμβασιουχοι και οι μονιμοι.Στο τηλεφωνικο κεντρο μενω εγω,αλλοι λιγοι συμβασιουχοι μεχρι τον Αυγουστο(αρχες),και οι μονιμοι.Φημες λενε οτι θα αναγκαστουν να καλεσουν ατομα γιατι δεν θα μπορει να βγει η δουλεια.Θα δουμε...Παντως θα ειναι ενα δυσκολο καλοκαιρι....

Εχουν καλέσει συναδελφους οι οποιοι με βάση τα χρόνια και τα τυπικά προσόντα επρεπε να τους πάρουν πολύ αργότερα.Εγώ προσωπικά εχω 11 σεζόν στην πλάτη μου σαν εποχιακός υπάλληλος
Και η σειρα με την οποια καλουν για επαναπροσληψη,ειναι η σειρα που βγηκες εκτος συμβασης.11 χρονια θα επρεπε να το ξερεις αυτο.Οποιος βγει 10 Αυγουστου προηγειται αυτου που βγηκε 15 Σεπτεμβριου και θα τον φωναξουν πιο πριν,ανεξαρτητα αν ειναι 1 χρονο ο πρωτος και 20 ο 2ος.Λογικοτατο ειναι.

Απο του 80 εποχιακους στο Ηρακλειο εχουνε παρει μεχρι τωρα ατομα. Η πρωτη 30δα ητανε μελη της δακε η δευτερη ηταν αναμικτη και αυτό το έμαθα χθές το βραδυ απο εγκυρη πηγή. ΤΟ δε σωματειο απο οτι μου ειπανε χ........κε να αντιδρασει οπως πρεπει.Απο την αλλη η μανα συναδελφου μου ειπε στα ισα οτι επιασε τον ταδε βουλευτη στο Ηρακλειο και ο γιος της δουλευει ηδη. Δεν ξερω σε ποια πολη εργαζεσαι αλλα η δουλεια στο Ηρακλειο ποτέ δεν εβγαινε με 1 η 2 εποχιακους και τους μόνιμους.Ακριβως επειδη δουλευω 11 χρονια ξερω πως μας παιρνανε μεχρι τωρα. Τα <<ονοματα>> και οι επιλογες ειδικά φετος ερχονται συστημενα απο τα κεντρικα της Αθηνας κατα πως φαινεται.Λυπαμαι που δεν εχω μπαρμπα στην κορωνη αλλα τι να κανουμε ρε παιδια, δεν μου αρεσει και πολυ το γλειψιμο.Ευχαριστω παντως για την απαντηση.

Ειναι τα τελευταια ρουσφετια που μπορουν να γινουν με την Ολυμπιακη μιας και απο Οκτωβρη ολοι οι πολιτευταδες θα τρωνε πορτα :great:
Τυχαιο ειναι νομιζεται οτι τοσα χρονια ολοι οι διαγωνισμοι ηταν αγονοι!!!
Τωρα πια ομως(επιτελους)τελος αυτα!!!!
Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα σε ολους και σε εσας παιδια που θα φατε το μπαλακι του καλοκαιριου καλη δυναμη και μακαρι να ειστε απο τους τυχερους που θα παρουν :)

Τι να σου πω ρε παιδι μου...Εμας μας ειπαν απο κρατησεις οτι προσληψεις τελος!Απλα!Και μαλιστα οσοι τελειωσαν τη συμβαση ψαχνουν για δουλεια αλλου μεχρι να δουν αν θα τους παρουν στη καινουρια εταιρια..

δυστυχως οι πολιτευταδες δεν θα εκλειψουν ποτέ και να μου το θυμαστε ακομα και στην ολυμπιακη του βγενοπουλου ρουσφετι θα μπει και ας ειναι ιδιωτικη. και εγω νομιζα οτι τελος οι προσληψεις ομως απο οτι φαινεται ακομα και τωρα που η ολυμπιακη ειναι σε αυτη την φαση παλι ρουσφετι πεφτει. Ολοι ειμαστε στο ψαξιμο για δουλεια ουτως η αλλως ομως οι δουλειες δεν βρισκονται ειδικα σημερα στο δρομο. απο την αλλη οταν βλεπεις αυτη την συγκεκριμενη φαση που παιζεται σε πιανει το γαμωτο γιατι νιωθεις λιγο κοροιδο. Αν δεν παιρνανε καθολου εποχιακους δεν θα διαμαρτυρομουνα αυτη την στιγμη.

Τελος παντων καλο πασχα ευχομαι σε ολους.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Καλησπέρα σε όλους !
Είχα κάνει αίτηση στην Ολυμπιακή και με προσέλαβαν ως οδηγό με 6μηνη σύμβαση!Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω σε αεροπορική εταιρεία!
Η σύμβαση μου εχει ξεκινησει απο χτες 25/5 αλλα κάνεις δεν με εχει ενημερώσει που να παώ!Το μόνο που γνωρίζω ειναι οτι θα είμαι στην πίστα!
Πήρα τηλέφωνο σήμερα στα κεντρικα της M.I.G και μου ειπανε οτι θα επικοινωνήσουν μαζί μου!
Πήρα τηλέφωνο επισης στο 2103550000 το οποίο ειναι το αρμοδιο call center της Oλυμπιακης,τους είπα οτι η συμβαση μου εχει ηδη ξεκινήσει και μου είπαν οτι θα μας καλέσουν για εκπαίδευση και οτι θα επικοίνωνησουν μαζι μου!
Περίμενα σήμερα τηλέφωνο αλλα τίποτα!
Μήπως γνωρίζει κανείς πότε θα αναλάβω καθήκοντα ή ποιά είναι η διαδικασία μετά την πρόσληψη?
Ρωτάω γιατι στα χαρτιά φαίνετε οτι ηδη εργάζομαι ενώ δεν έχω πάει καν στο αεροδρόμιο!