Επαγγελματικός Προσανατολισμός

phoenixraptor

Νέο μέλος (Tourist)
Γεια σας.Ειμαι 17 Χρονών..του χρόνου επρόκειτο να δωσω για πανελλήνιες και θελω να μάθω τι πρεπει να κανω για να γινω πιλότος σε αερογραμμές στην ελλαδα η στο εξωτερικο...αν πρεπει να παω σε καποια ιδιωτικη σχολη η αν μπορω να μπω μεσω των εξετασεων;,,,παρακαλω οποιος γνωριζει το οτιδηποτε να μου απαντησει... ευχαριστω πολυ

Επειδή και εγώ θα πάω να σπουδάσω πιλότος και μελέτησα πάααααρα πολύ το θέμα ξέρω ότι πρέπει να έχεις GCSE στα αγγλικά, μαθηματικά και φυσική. Πρέπει να αποδίξεις ότι έχεις άπταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Το επάγγελμα του χειριστή αεροσκαφών, δεν διδάσκεται στο πανεπιστήμιο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει ασχέτως πανελληνίων εξετάσεων, να φοιτήσεις σε κάποια αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικού ή εξωτερικού προκειμένου να πάρεις το πτυχίο σου. Μεταξύ άλλων, απαιτείται και σχεδόν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Πληροφορίες για τις διαθέσιμες σχολές θα βρείς αν ψάξεις στο φόρουμ στο τόπικ Επάγγελμα Αεροπορία.

Αν πραγματικά πιστεύεις πως το μόνο επάγγελμα που σου ταιριάζει είναι αυτό του κυβερνήτη αερογραμμών και αν η οικονομική κατάσταση (η δική σου ή των γονιών σου) το επιτρέπει, άσε τις εξετάσεις και βουρ για πιλότος.

Καλή τύχη ότι κι αν αποφασίσεις.

σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια.αλλα αν οντως ισχυει αυτο με τα μαθηματικα και την φυσικη δεν το βλεπω...

Elcrego":1iijxgcy said:
Πρέπει να αποδίξεις ότι έχεις άπταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

που πρέπει να το αποδείξεις? :shock:

Elcrego":1iijxgcy said:
πρέπει να έχεις GCSE στα αγγλικά, μαθηματικά και φυσική

Τα GSCE αν δεν απατώμαι αφορούν βρετανικά πανεπιστήμια. Δεν ξέρω κάποια σχολή που να απαιτεί GSCE. Που αναφέρεσαι?

Υπάρχουν διαφορετικά tests για aviation english,ένα είναι το TEA (Test of English for Aviation) ,που περιλαμβάνει ακουστική εξέταση και συνομιλία.Ανάλογα με το βαθμό που θα πάρεις ,αν το περάσεις , κρίνεται η συχνότητα ανανέωσης του.Π.χ. με το ανώτερο (συνήθως mother language) δεν απαιτείται ποτέ ξανά εξέταση και μετά ανάλογα κάθε μερικά χρόνια.Αλλά το επίπεδο σίγουρα δεν είναι το άπταιστο. Με αγγλικά επιπέδου Lower, μπορείς να πάρεις πολύ εύκολα τη πιστοποίηση. Για το ΤΕΑ (δες εδώ : http://www.maycoll.co.uk/aviation-english/tea.html ) έχει κάποια παραδείγματα) . ΔΕΝ το έχω δώσει ! αλλά από ότι διαβάζω κυκλοφορούν και άλλα τεστ , οπότε ψάξτο!
Ωστόσο , για να κατανοήσεις και κατά συνέπεια να μάθεις την ύλη του ATPL, σαφώς και χρειάζεσαι να γνωρίζεις πάρα πάρα πολύ καλά την Αγγλική,και απαιτούνται γνώσεις φυσικής και μαθηματικών επιπέδου ενιαίου λυκείου.Αλλά και να μην έχεις τις γνώσεις, μπορείς εύκολα να τις αποκτήσεις...

Φιλικά , θα σου πρότεινα να δώσεις πανελλήνιες , να μπεις σε κάποια σχολή που σ'αρέσει και συγχρόνως ναι αρχίσεις το PPL . Εκτός και αν δεν θες σε καμία περίπτωση να δώσεις . Αλλά ένα πτυχίο ΑΕΙ , συναφές ίσως με φυσική και μαθηματικά, και επιπλέον προσόν θα αποτελεί, και φυσικά γνώσεις θα σου δώσει...
Ακόμα μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε περίπτωση ( ω μη γέννητω) απώλειας πτητικής ικανότητας π.χ. για ιατρικούς λόγους (μέντικαλ 1)
its all up to you! (and your parents pocket :D )