Καλησπέρα. Είμαι νέο μέλος του airliners και μέχρι στιγμής έχω να πώ οτι πολλές απορίες που είχα γύρω απο την πολιτική αεροπορία και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτή μου έχουν αποσαφηνιστεί. Έχω πολύ ενδιαφέρον γύρω απο τα τεχνικά επαγγέλματα όπως μηχανικός - τεχνικός αεροσκαφών. Με ενδιαφέρει όμως πολύ και το επάγγελμα του πιλότου. Στην Ελλάδα έχω ψάξει αρκετές σχολές αλλά τα υψηλά δίδακτρα αποτελούν μείζων πρόβλημα για την περίπτωσή μου. Πλέον προσανατολίζομαι να φύγω εξωτερικό. Έχω ακούσει οτι υπάρχουν σχολές σε αγγλία και γερμανία οι οποίες αναλαμβάνουν να σε εκπαιδεύσουν ως πιλότο χωρίς δίδακτρα και εν συνεχεία σε προσλαμβάνουν ώς στέλεχος και σου κρατάνε κάποια λεφτά απο το μισθό ως αποπληρωμή για την εκπαίδευση σου ως πιλότος. Ιδού λοιπόν και η απορία μου: Ισχύει κάτι τέτοιο? Και αν ισχύει γνωρίζει κανείς ποιές είναι αυτές οι σχολές? Για παράδειγμα κάτι τέτοιο έχω ακούσει για την lufthansa. Θα παρακαλούσα λοιπόν όποιον γνωρίζει να με πληροφορήσει, και επίσης δεκτά και τυχόν σχόλια για αυτήν την κίνηση που ετοιμάζομαι να κάνω στα 26 μου χρόνια.
Ευχαριστώ πολύ
Νίκος
Ευχαριστώ πολύ
Νίκος