ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΙΛΟΤΟΣ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

nikos821

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπέρα. Είμαι νέο μέλος του airliners και μέχρι στιγμής έχω να πώ οτι πολλές απορίες που είχα γύρω απο την πολιτική αεροπορία και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτή μου έχουν αποσαφηνιστεί. Έχω πολύ ενδιαφέρον γύρω απο τα τεχνικά επαγγέλματα όπως μηχανικός - τεχνικός αεροσκαφών. Με ενδιαφέρει όμως πολύ και το επάγγελμα του πιλότου. Στην Ελλάδα έχω ψάξει αρκετές σχολές αλλά τα υψηλά δίδακτρα αποτελούν μείζων πρόβλημα για την περίπτωσή μου. Πλέον προσανατολίζομαι να φύγω εξωτερικό. Έχω ακούσει οτι υπάρχουν σχολές σε αγγλία και γερμανία οι οποίες αναλαμβάνουν να σε εκπαιδεύσουν ως πιλότο χωρίς δίδακτρα και εν συνεχεία σε προσλαμβάνουν ώς στέλεχος και σου κρατάνε κάποια λεφτά απο το μισθό ως αποπληρωμή για την εκπαίδευση σου ως πιλότος. Ιδού λοιπόν και η απορία μου: Ισχύει κάτι τέτοιο? Και αν ισχύει γνωρίζει κανείς ποιές είναι αυτές οι σχολές? Για παράδειγμα κάτι τέτοιο έχω ακούσει για την lufthansa. Θα παρακαλούσα λοιπόν όποιον γνωρίζει να με πληροφορήσει, και επίσης δεκτά και τυχόν σχόλια για αυτήν την κίνηση που ετοιμάζομαι να κάνω στα 26 μου χρόνια.

Ευχαριστώ πολύ
Νίκος :cool: :cool: :cool: :cool:

Ναι, πηγαίνεις, δίνεις μια μικρή προκαταβολή, αρχίζεις εκπαίδευση, καψουρεύεσαι με το επάγγελμα, τρελαίνεσαι με το αεροπλάνο, βάζεις κάποιες ώρες τόσες όσες αναλογούν στα λεφτά που έδωσες και μετά σου τραβάνε ένα κόψιμο (πανεύκολο, μη μου πεις ότι δεν γίνεται) και σου βάζουν μπροστά σου ένα "πιστόλι": ΄Η πληρώνεις ,οπότε το κοψιμόχαρτο μπαίνει στον καταστροφέα εγγράφων και κάνεις πλέον για χειριστής άρα συνεχίζεις και τελειώνεις ή γυρίζεις σπίτι σου.
Αρα εσύ αποφασίζεις: Πας Αμερική για τα πτυχία FAA συνυπολογίζοντας κόστος ζωής+εκπαιδεύσεως+εξοδα μετατροπής του FAA σε JAR ή πας σε μια ελληνική ή ευρωπαϊκή σχολή πληρώνοντας τα πάντα από την τσέπη σου?

Λίγο ανώμαλη η προσγείωσή σου, πάντως σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Τόσο χάλια λοιπόν μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Αυτά που μου είπες είναι απο προσωπική σου εμπειρία ή απο κάποιο φίλο. Γιατί απο αυτά που μου είπες διέκρινα μια δυσαρέσκεια και απογοήτευσει παρόλο που σου αρέσει το επάγγελμα. Τελωσπάντων σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά.

Σίγουρα υπάρχουν τέτοια προγράμματα, όπως πχ της easyjet( βέβαια δεν γνωρίζω αν ισχύει για αλλοδαπούς) . Πάντως η συνολική διαφορά δεν είναι μεγάλη - ίσα ίσα, μάλλον περισσότερα θα πληρώσεις. Σίγουρα πιο φτηνά πακέτα μπορείς να τα βρείς στην Αμερική - σκεπτόμενοι πάντα και την ισοτιμία δολλαριου έναντι του ευρό . Θεωρώ πως είναι λάθος να έχεις ως πρωτεύων κριτήριο επιλογής μιας σχολής τα οικονομικά .
ΦΙλικά nikou .

Επειδη το εχω ρωτήσει ήδη αρκετές φορές σε αυτό το φόρουμ και κανένας δεν μου έχει απαντήσει
μέχρι στιγμής θα παραθέσω αυτό το θέμα και εδώ. Μήπως γνωρίζετε κάποιος με μυωπία δικαιούται
να γίνει πιλότος ελικοπτέρου;

sky-love":i60iy4xa said:
Επειδη το εχω ρωτήσει ήδη αρκετές φορές σε αυτό το φόρουμ και κανένας δεν μου έχει απαντήσει
μέχρι στιγμής θα παραθέσω αυτό το θέμα και εδώ. Μήπως γνωρίζετε κάποιος με μυωπία δικαιούται
να γίνει πιλότος ελικοπτέρου;

Γιατι ρωτας? Δεν μπορεις να κατεβασεις τους κανονισμους JAA να τους μελετησεις, και να εισαι σιγουρος, οτι οτι αποριες οποιες εχεις περι πτυχιων ελικοπτερων, αεροπλανων, ανεμοπτερων δλδ οτι πεταει, θα σου λυθουν.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο Ελληνας δεν ανοιγει κανενα βιβλιο να διαβασει, να μελετησει, να ερευνησει και μετα να ρωτησει αν εχει αποριες σε κατι.Γιατι δεν του αρεσει να ψαχνει μεσα στο ιντερνετ? Γιατι αναζητα μασημενη τροφη για να φαει???

Συμφωνώ απόλυτα με το ανωτέρω σχόλιο και προσθέτω , δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε νέο μέλος που μπαίνει περισσότερα των οποίων κυρίως ρωτούν και ξαναρωτούν τα ίδια και τα ίδια σε ο,τι σχετικό περί Σχολών, εκπαίδευσης κλπ, που υποτίθεται έχουν κάποιο ανάλογο βασικό επίπεδο μόρφωσης ,αφού επιθυμούν να γίνουν πιλότοι >>

α) Γιατί δεν κάνουν μια γύρα σε όλα τα πάμπολα τόπικς περί αυτών στο φόρουμ πριν αρχίσουν να ρωτάνε ?
β) Γιατί ανοίγουν νέα θέματα με διαφορερική επικεφαλίδα αλλά όμοιας ουσίας ως προς το περιεχόμενο ( σαφώς διότι όπως λεέι ο kilerwing θέλουν έτοιμες μασημένες απαντήσεις / δημιουργώντας ενίοτε και συγχύσεις ) και
γ) Γιατί οι Διαχειριστές ( sorry ) του φόρουμ δεν αναδιοργανώνουν κυρίως σε αυτό το ζήτημα με κάποιες συγκεκριμένες επικεφαλίδες που από,τι φαίνεται απασχολεί τους περισσότερους συνφορμίτες αφενός αλλά και να βοηθηθούν οι ερωτώντες αφετέρου ?

AOA":1oubz11m said:
γ) Γιατί οι Διαχειριστές ( sorry ) του φόρουμ δεν αναδιοργανώνουν κυρίως σε αυτό το ζήτημα με κάποιες συγκεκριμένες επικεφαλίδες που από,τι φαίνεται απασχολεί τους περισσότερους συνφορμίτες αφενός αλλά και να βοηθηθούν οι ερωτώντες αφετέρου ?
Θα προσπαθήσω να κάνω κάποιες αλλαγές επί του θέματος, αλλά θα περάσουν μερικές βδομαδούλες λόγω δουλειάς. Πάντως κάπου εδώ κλειδώνω και αυτό το θέμα μιας (όπως σωστά γράφτηκε) είναι ένα από πολλά.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.