Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Αν εννοείς οτι πηγαίνεις στα γραφεία των εταιρειών κι ρωτάς,αυτό είναι πολύ καλό και μπράβο σου.Βεβαιώσου απλά οτι μιλάς με τους κατάλληλους ανθρώπους.

kon@":2yp4e4pd said:
μπαινω στις σελιδες των εταιρειων,στο φορουμ και πηγαινω και ρωταω απο κοντα...
πιστεύω πως ο περισσότερος κόσμος που ψάχνει,τις ίδιες κινήσεις κάνει..και μπράβο σου!απλά για όλους εμάς που δεν είμαστε από Αθήνα,που θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε?γιατί και στα κεντρικά γραφεία μιας αεροπορικής εταιρείας να πας..δεν υπάρχει και δεν εργάζεται κανένας υπεύθυνος για την πρόσληψη ιπτάμενων συνοδών..το να πας και να αφήσεις το c/v σου,μπορείς και να το στείλεις μέσω fax..δεν ξέρω αν κάνω κάπου λάθος..αν κάποιος έχει να προτείνει και κάτι άλλο,καμία νέα ιδέα ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στην "πηγή" :D !!!

Στη ελλαδα υπαρχουν 2 η 3 πηγες... καλο ειναι να πας, αρκει να βγαζουν νερο και να μην τις εχει πιασει "ξερα" οπως γινεται τελευταια στην Ελλαδα...

μην απογοητευεστε ομως...

Καλησπερα σε ολους

πριν λιγες ημερες εστειλα αυθορμητα θα ελεγα ενα βιογραφικο στην ryan air και δεχτηκα προσκληση για συνεντευξη στις 19 αυγουστου.με επιασε απροετοιμαστη και σκεφτομαι αν αξιζει να παω και αν θα βγει κατι καλο.δεν εχω καμια σχεση με τον χωρο και φοβαμαι μηπως κανω τα εξοδα τζαμπα.οποιοσ ξερει κατι παραπανω ας με βοηθησει.
ευχαριστω πολυ!

καλησπερα... η Ryan ειναι μια εταιρεια που οντως αναπτυσσεται επιθετικα... ωστοσο οι συνθηκες εργασιας εκει ειναι αρκετα σκληρες και πληρωνεις τη στολη και την εκπαιδευση.

θα σε συβουλευα να δεις εταιρειες στυλ easyjet η British airways, οπου η καριερα σου θα εχει μεγαλες προοπτικες και οι συνθηκες εργασιας μακραν καλυτερες... πληροφοριες για προσληψεις στη ΒΑ στη σελιδα http://www.be-outstanding.co.uk και για οτι αλλο θες στειλε μηνυμα. καλη τυχη...

υγ... τη συνεντευξη της Ραιαν θα σε συμβουλευα να την απορριψεις, εκτος και αν θελεις ναπας για να δεις πως ειναι οι συνεντευξεις σε νορμαλ ευρωπαικες εταιρειες... Ωστοσο εσυ αποφασιζεις... Μηπως θα ηταν μια καλη αρχη και ενα σωστο ξεκινημα???

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! αποφασισα τελικα να μην παω οποτε θα δουμε κατι στο μελλον...
ευχαριστω και παλι!!

Noμιζω οτι πραττεις σωστα...

μπορεις να μεις στη σελια της ΒΑ (την εγραψα λαθος στο προηγουμενο ποστ, δε χρειαζεται η - μεταξυ του ΒΕ και outstanding.

Ακολουθωντας καποια βηματα, μπορεις να τους δωσεις το ε μαιλ σου και αυτοι με τη σειρα τους θα σε ειδοποιησουν οταν αρχισουν προσληψεις για πληρωματα καμπινας. Προς στιγμη ζηταν μονο μανατζερς καμπινας, οι οποιοι στη συνεχεια θα προσλαμβανουν- εκπαιδευουν τους συνοδους.

Για ο,τι αλλο χρειαστεις, θα χαρω να βοηθησω. Συμβουλη, μη βιαστεις να στειλεις την αιτηση. Η ΒΑ οπως και οι αλλες εταιρειες στην Ευρωπη, δινουν μεγαλη σημασια στην αιτηση. Επειδη η μετεπειτα συνεντευξη κρατα 1 μονο μερα, καλουν για συνεντευξη μονο οσους εχουν δειξει μεσω της αιτησης οτι εχουν τα προσοντα και τη δυνατοτητα να παρουν τη δουλεια. Πολυ σπανια καποιος που καλειται για συνεντευξη, αποτυγχανει. Οποτε εφοσον θελεις μπορω να σε καθοδηγησω για το πως θα κανεις την αιτηση σου.

Προς το παρον κανε λιγακι υπομονη. θα σου βγει σε καλο.

Καλησπέρα σας.Έχω κάποιες ερωτήσεις.Χωρίς προυπηρεσία δεν έχω ελπίδα να προσληφθώ(μιλάω για εξωτερικό) ή απλά θα πρέπει να περιμένω αρκετά;Αν μου ζητηθεί να πληρώσω την εκπαίδευση, για τι ποσό περίπου μιλάμε(χωρίς ενοίκα κ.τ.λ., μόνο η εκπαίδευση);Δεν ενδιαφέρομαι άμεσα, λόγω σπουδών στην παρούσα φάση και αργότερα στρατιωτικής θητείας, αλλά μετά λέω να την κάνω για έξω, οπότε θα προσπαθήσω να μαζέψω και κάποια χρήματα έως τότε(να πληρώσω την εκπαίδευση!!)
Ευχαριστώ και συγνώμη αν ρωτάω πράγματα που έχουν απαντηθεί προηγούμενα, διάβασα αρκετά τις αναρτήσεις, αλλά για αυτά τα σημεία δε βρήκα άκρη.Καλό βράδυ.

Καλησπερα.

κατ'αρχην οι ευρωπαικες εταιρειες οταν λενε προυπηρεσια, εννοουν προυπηρεσια στην εξυπηρετηση πελατων. Αυτο μπορει να σημαινει απο γκαρσονι μεχρι γραμματεας στο γραφειο του πατερα σου πχ. Εκπαιδευση καλεισαι να πληρωσεις προς το παρον μονο σε μια εταιρεια, τη Ryan. Στις υπολοιπες οχι μονο δεν πληρωνεις, αλλα σε πληρωνουν το βασικο μισθο, μιας και σε "απασχολουν" απο την πρωτη μερα της εκπαιδευσης.

Τωρα οσον αφορα το στρατιωτικο, αν δε γουσταρεις, δεν πας. Ουτε εγω, ουτε κανεις αλλος απο τους φροντιστες που εχουμε εδω πηγε (εκτος απο εναν η δυο) Εδω δεν προκειται να σε ρωτησει κανεις, γιατι οπως και στις περισσοτερες χωρες της ΕΕ, η θητεια ειναι ακρως προαιρετικη και μαλιστα πανε μονο οσοι δεν εχουν τι αλλο να κανουν. Δε θελω να επεκταθω αλλο στο συγκεκριμενο θεμα.

Καλη τυχη με τις σπουδες σου και ελπιζω να πραγματοποιησεις το ονειρο σου. Φαινεται οτι γουσταρεις να φυγεις για εξω, οποτε σιγουρα θα πετυχεις. Καλο βραδυ

Ευχαριστώ. Απλά νομίζω ότι το στρατό δε θα τον αποφύγω.Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι ακόμα, αλλά έχω ήδη κόψει την αναβολή μου.Ίδωμεν..

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.