Πάντως το πιο αξιόπιστο και πλήρες site για τα ελικόπτερα είναι το ROTORSPOT - ROTORcraft registrations hotSPOT (worldwide) . Επειδή έχω συνεργασία αρκετά χρόνια μαζί του, ενημερώνω τον ιδιοκτήτη του για τυχόν updates (και με ενημερώνει και αυτός).Γεια σας,
ένας φίλος γερμανός με ρώτησε εάν γνωρίζω τα c/n των SX-HGG (EC35) και SX-HNY (R66).
Επειδή δεν ξέρω την απάντηση, το θέτω και εδώ μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι.
Ευχαριστώ πολύ
Εκεί βρίσκεται τώρα η Condor Nest - Athens Heliport.Εκεί ήταν η ΑΕΡΟΤΕΧΝΙΚΗ, κατά καιρούς λειτουργούσε και ως ελικοδρόμιο αλλά είχαν προβλήματα με τους περιοίκους. Δεν ξέρω τι κάνουν σήμερα.
Το τελευταίο (πεδίο προσγείωσης της Superior, η οποία πάντα είχε την βάση της στα Μέγαρα) είναι όντως ανενεργό, με NOTAM, μετά από το δυστύχημα που ανέφερες. H Superior, εκτός από τα Μέγαρα και τον Βενιζέλο, επιχειρεί το καλοκαίρι και από το ελικοδρόμιο της Greek Air (η οποία λέγεται GA Aviation πια).Στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών υπάρχουν (από όσο γνωρίζω) 4 ελικοδρόμια - βάσεις εταιριών. Δεν αναφέρομαι στα private, τα στρατιωτικά, αυτά που είναι μέσα σε αεροδρόμιο ή αυτά που έχουν απλά ένα πεδίο απο-προσγείωσης χωρίς εγκαταστάσεις. Αυτά είναι:
Το ελικοδρόμιο της Greek Air Greek Air · 5η, Ifestou, Koropi 194 00, Griechenland
Το ελικοδρόμιο της Helistar / Hoper hoper Athens · Pithagora 50, Koropi 194 00, Griechenland
Το ελικοδρόμιο της Helidream Helidream · Q2X2+V3, Keratea 190 01, Griechenland
και το ελικοδρόμιο της Superior Superior Air Helipad · ÎοÏÏÏα, Spata, Griechenland
Το τελευταίο πρέπει να είναι ανενεργό οριστικά αφού η Superior έχει μεταφερθεί στα Μέγαρα. Είναι το ελικοδρόμιο που είχε γίνει το θανατηφόρο ατύχημα με επιβάτη την ώρα της αποβίβασης.
Γνωρίζουμε αν υπάρχει άλλο;