Εισιτήριο σε προσφορἀ και επιστροφή φόρων

• Thread starter Thread starter cph88
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

cph88

Νέο μέλος (Tourist)
Γεια σας, θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει στο εξής. Προ 2 μηνών εκλεισα ενα εισιτηριο που ήταν σε προσφορά (Alexandroupolis-Athens),τιμή 39ευρώ:

Evήλικαϛ x1 €20.00
Φόροι €15.00
Χρέωση συναλλαγής €4.00
Total:
€39.00

Πριν λιγες μερες θέλησα να αλλάξω το εισιτηριο αυτό και να τα ταξιδέψω μια μέρα μετά, πληρώνοντας φυσικά την όποια διαφορά θα προέκυπτε στην τιμή των δύο ναύλων. Ο υπάλληλος με τον οποίο μίλησα με ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο εισιτηριο δεν αλλάζει γιατί είναι εισιτηριο-προσφορά. Οπότε και του είπα οτι επιθυμώ να ακυρώσω το εισιτήριο-προσφορά, να μου επιστραφουν οι φόροι (15Ε) και να κλείσω καινούριο εισιτήριο για την επόμενη μέρα. Η απάντηση που πήρα ήταν οτι δεν επιστρέφεται τίποτα παρά μονο 1ευρώ (δεν επιστρέφεται ουτε το ποσο του ναύλου, ούτε οι φοροι).

Επειδή έχω ταξιδέψει πολλές φορές με τη συγκεκριμένη εταιρία και ποτέ δεν ειχα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την επιστροφή φορων, γνωριζει κανείς να μου πει εαν ισχύει και είναι νομιμη η μη επιστροφή φόρων σε εισιτήριο προσφοράς; Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Δυστυχώς περάσανε τα περασμένα "μεγαλεία"!
Ναι, χρεώνει service fee 14 ευρώ ανά ακύρωση στις πτήσεις εσωτερικού.
Επομένως στην περίπτωσή σου, από τα 15 ευρώ των φόρων δικαιούσαι επιστροφή 1 ευρώπουλο...

έχω μια παρόμοια ερώτηση/απορία!

Αν κλείσω θέση με τιμή προσφοράς για μια πρωινή πτήση της Aegean και θέλω να ταξιδέψω την προηγούμενη μέρα το απόγευμα για παράδειγμα.
Μπορώ να πάω στο αεροδρόμιο χωρίς να κλείσω θέση (ρισκάροντας φυσικά η πτήση να είναι γεμάτη) και, σε περίπτωση που η πτήση έχει τελικά θέσεις, να ταξιδέψω;

Πληρώνω διαφορά σε μια τέτοια περίπτωση;

gigibol":1xxfd3si said:
...Πληρώνω διαφορά σε μια τέτοια περίπτωση;
Το πιο πιθανό είναι να χρειαστείς μια περιουσία...
(δεν κάνω πλάκα)

Σε αυτη την περιπτωση φιλε "gigibol" θα πληρωσεις €20.00 για την αλλαγη + διαφορά ναύλου εφόσον προκύπτει...
Η διαφορα του ναυλου συνηθως για αλλαγη πτησης μια μερα πριν ειναι μεγαλη (ειδικα αν ναυλος ειναι προσφορας...) οποτε δεν θα σε συμφερει σιγουρα!!

θυμάμαι 2 παραδείγματα..
άυγουστος 2009 πάνω στην αλλαγή από παλιά ΟΑ σε νέα είχε κλείσει η μητέρα μου εισητήριο με ΟΑ για Κω..1 μέρα πριν κάτι έγινε και το ακύρωσε...τελικά αποφάσισε να πάει την επόμενη..πήρε τηλέφωνο και της είπαν πως απλά θα πληρώσει ένα μικρό αντίτιμο σαν αλλαγή ημερομηνίας!πήγε στο αεροδρόμιο και τελικά δεν πλήρωσε τίποτα!!!
Μάρτιος 2010...είναι ο παππούς μου στην Ρόδο,του έχω βγάλει εισητήριο για να γυρίσει Αθήνα και αποφασίζει να έρθει μία μέρα νωρίτερα!πηγαίνει στο αεροδρόμιο και του ζήτησαν 60 ευρώ :!: :?: παραπάνω!!απορημένη τους παίρνω τηλέφωνο για να μάθω γιατί τέτοια διαφορά!και εκεί με ενημέρωσαν σχετικά με το κόστος αλλαγής αλλά και την διαφορά νάυλου!πάλι καλά δηλαδη!!πάντως αυτό το 1 σκέλος είχε κοστίσει 110 ευρώ περίπου!

HER-ATH (35e) αναγκαστικα εδωσα 40ε επιπλεον!! για να κανω το δρομολογιο 2 μερες νωριτερα.cph88 με μια μικρη επιφυλαξη νομιζω μπορεις να το αλλαξεις γιατι και εμενα το εισητηριο ηταν προσφορα.

ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Θα το προσπαθήσω πολύ σύντομα και θα σας πω!
Δεν έχω να χάσω κάτι, γιατί θα φτάσω Βενιζέλο από το εξωτερικό δύο και κάτι το μεσημέρι και η πτήση φεύγει κατά τις 6 το απόγευμα αν θυμάμαι καλά! Αν έχουν θέσεις και με πάρουν χωρίς διαφορά καλώς, αλλιώς θα μείνω το βράδυ Αθήνα και θα πάρω το πρωινό. :wink:

φιλε "gigibol" αν θες να παρεις μια ιδεα και τωρα ποια θα ειναι η πιθανη επιβαρυνση σε περιπτωση αλλαγης της κρατησης σου μπορεις να πας στο παρακατω ling της Aegean:
http://el.aegeanair.com/pnr/rebooking.aspx?Lang=el
να δεις την κρατηση σου, να ζητησεις την αλλαγη που θες και σου εμφανιζει ακριβως τη διαφορα χρηματων!
Ετσι κι αλλιως αν δεν προχωρησεις σε επιβεβαιωση και χρεωση της πιστωτικης καρτας σου δεν αλλαζει τιποτα απο την υπαρχουσα κρατηση που εχεις.
(το εχω δοκιμασει κι εγω σε μια πιθανη αλλαγη που ειθελα να δω) αλλα δεν προχωρησα στην επιβεβαιωση και χρεωση γιατι δεν με συμφερε!

Εμένα μου συνέβει το εξής, με Lufthansa, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Είχα κλείσει 3 μήνες πριν με πολύ καλή τιμή, αλλά χωρίς δυνατότητα αλλαγής, BLQ-FRA-ATH.
Στο πήγαινε, καθότι είχε κακοκαιρία FRA, μου το άλλαξαν με Alitalia μέσω Ρώμης (με τα γνωστά επακόλουθα που με κάνουν και την αποφεύγω πάντα στις γιορτές και ταξιδεύω μέσω Γερμανίας, η βαλίτσα μου έφτασε 2 μέρες μετά...).
Μιλόντας με τον υπάλληλο της Lufthansa, όταν μου άλλαζε το εισητήριο, τον ρώτησα κατά πόσο ήταν δυνατόν να άλλαξω την πτήση της επιστροφής και να πάρω το προηγούμενο αεροπλάνο, για να έχω περισσότερο χρόνο στη FRA και να μην παίζω με το μισάωρο διαφορά που υπήρχε ανάμεσα από τις δύο πτήσεις. Μου το άλλαξε χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να πληρώσω κάποια διαφορά.

Ίσως να το έκανε για να με ευχαριστήσει, λόγω της ακύρωσης της πτήσης μου, δεν ξέρω. Κανονικά, με το είδος του εισητηρίου που είχα αγοράσει, δεν είχα κανένα δικαίωμα αλλαγής πτήσης, ούτε καν με πρόστιμο.

Γι αυτό θα το προσπαθήσω από το αεροδρόμιο, κι αν κάτσει έχει καλώς!