Δρομολόγια Aegean

• Thread starter Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η εμπειρία έχει δείξει ότι το αρχικά δημοσιευμένο πρόγραμμα υφίσταται αρκετές μεταβολές.

Σίγουρα δεν θα είναι το τελικό πρόγραμμα. Αυτό που όμως μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα τελευταία χρόνια η τάση ήτανε μάλλον να ανακοινώσουν αρχικά ένα πολύ αισιόδοξο πρόγραμμα, με νέους προορισμούς, εποχικά δρομολόγια ήδη από τον Μάρτιο / μέχρι το Δεκέμβριο, αύξηση συχνοτήτων κλπ., και μετά ήρθαν οι ακυρώσεις και μειώσεις. Ενώ για το επόμενο καλοκαίρι προς το παρόν το πρόγραμμα δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξο (εκτός εάν απλά εγώ δεν βρήκα όλα τα καινούργια δρομολόγια). Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες δημοσίευσαν τους αριθμούς για φέτος, με μεγάλες αυξήσεις στους επιβάτες, ιδιαίτερα εξωτερικού κλπ. Ή μήπως αυτά τα προβλήματα με τα Α320NEO και Α321NEO αφορούν και την Α3; Δηλ. θα έχει λιγότερα διαθέσιμα αεροπλάνα;

Επίσης φαίνεται πως από Θεσσαλονίκη από το επόμενο καλοκαίρι η Πάρος, η Μύκονος και η Σαντορίνη περνούν κάτω από τον κωδικό της Aegean και όχι της ΟΑ (παραμένουν όμως operated by Olympic Air).

Με κωδικο ΟΑ πλεον μενουν μονο οι αγονες γραμμες!

Τι αχταρμάς είναι αυτός που ανέβηκε. Μου κανεί εντύπωση ότι οριακά καταργούνται, με αρκετές εξαιρέσεις βέβαια, τα banks που είχαν με κόπο και χρόνο δημιουργηθεί. Μερικα παραδείγματα:

:arrow:Αναχωρησεις ακόμα και 6:30 το πρωί πχ BSL & EDI που δεν δίνουν ανταπόκριση ούτε στο εσωτερικό δίκτυο.

:arrow:Γενικότερα το κύμα αναχωρήσεων έχει επεκταθεί από τις 6:30 έως και τις ~9:30 με πολλές να είναι πριν τις 8:00 όπως ίσχυε έως τώρα, κάτι που βέβαια άρχισε φέτος.

:arrow:Επιστροφές στα βραδινά δρομολόγια από προορισμούς φιλέτα πχ BER, BRU,VIE, OTP μετά τις 23:30. Πάλι μηδενική δυνατότητα ανταποκρίσεων.

:arrow:Seasonal προορισμοί όπως δευτερεύουσες πόλεις στη Γαλλία, KRK, με αναχωρήσεις μόνο μεσημέρι. Σε ωρες που φαίνεται να έχουν επιλεχθεί με βάση τι έχουμε διαθέσιμο να πετάξουμε.

:arrow:Μονο μεσημέρι και πιο mainstream προορισμοί όπως WAW,VCE,PRG,NCE.

Λες και τα περισσότερα δρομολόγια εξωτερικού είναι ανεβασμένα αποκλειστικά για P2P επιβάτες.

Το είχα γράψει και εδώ και απλά επιβεβαιώθηκε περαιτέρω. Τέτοιο πρόγραμμα βγάζω και εγώ όταν παίζω airwaysim.com βέβαια δεν τους αδικώ, ίσως βασίζονται στην τυχαιότητα ώστε ο επιβάτης να ανακαλύψει νέες συνδέσεις που δεν "έχει πάει" κατά τη γνωστή διαφήμιση. Πάει εκείνο το μεσημεριανό bank μεταξύ 1300-1500 που επέστρεφε Αθήνα just in time για τα βραδινά κονέξια domestic κτλ, έχει εξανεμιστεί.

Από λίγο χάζι, πολλοί προορισμοί φιγουράρουν σε διαφορετικά departure/arrival banks, π.χ. βλέπω ότι και η ΒΕΥ (γνωστή ξενυχτιάρα), αποκτά κάποιες πρωινές συχνότητες. Το ΒΙΟ πρέπει να είναι η μόνη ισπανική αρπαχτή που αποκτά πρωινό slot (09.05 από ATH). Το DUB έχει μία πρωινή συχνότητα (οι άλλες βραδινές).

Το καλύτερο τα ATH-CGN & STR με αναχώρηση από Αθήνα μετά τις 18:00 και επιστροφή 01:30.
Καλά οι βραδινές γερμανίες θα γράψουν ιστορία.

Στα ενδιαφέροντα είναι πως φαίνεται πως προσθέτει και δεύτερη πτήση στο ATH-DUS (---4--7) στις 18.40 από ATH και 21.40 από DUS. Ενδεχομένως για να τη μπει και στη GQ.
Εξίσου ενδιαφέρον είναι και ένα ATH-LGW daily στις 06.00 από ATH (τύφλα να έχουν τα ωράρια της W6/FR).

Δεν ξέρω για πόσο καιρό το είχαν κανονίσει, αλλά το Sharm El Sheikh δεν βλέπω να τραβάει. Διαθεσιμότητά έχει μέχρι τέλος Νοεμβρίου και λίγο Χριστούγεννα. Κουβέιτ και Νταμμάν δεν πιστεύω να τα επαναφέρει για την επόμενη χρονιά.

Εγώ πάλι βλέπω πως το SSH σταματάει 4 Ιανουαρίου και ξανά αρχίζει 2 Απριλίου με βραδινή αναχώρηση από Αθήνα βραδινή άφιξη στο Σαρμ και πρωινή άφιξη στην Αθήνα. Σταματάει τέλος Μαΐου και επανέρχεται 17 Σεπτέμβρη μετά.
Το Λούξορ από την άλλη ξεκινάει 11 Νοέμβρη και συνεχίζει έως 30 Μαΐου με βραδινά ωράρια πλέον όπως το SSH, σταματάει το καλοκαίρι και επανέρχεται και αυτό 16 Σεπτέμβρη εξίσου με βραδινές ώρες.
Τώρα τα KWI και DMM ένας θεός ξέρει τι απέγιναν...

Μέχρι 30 Νοεμβρίου πάει. Για τα Χριστούγεννα 18 Δεκεμβρίου μέχρι 4 Ιανουαρίου. Μετά όπως είπες και εσύ από Απρίλιο. Αν δεν κάνω λάθος ήταν προγραμματισμένη για ολόκληρο τον χειμώνα.

Όχι το SSH ήταν εξαρχής μέχρι Ιανουάριο αλλά δεν είχε την παύση από Νοέμβρη μέχρι Δεκέμβρη και απλά προστέθηκαν και πτήσεις για μετά τον Απρίλη. Το LXR ήταν για όλο τον χειμώνα και τώρα το τράβηξαν μέχρι Μάιο.
Επίσης βλέπω έχει φορτωθεί και το Λονδίνο Λούτον στο website που δεν υπήρχε αλλά μου δείχνει μόνο προορισμό την Κάσο που δεν βγάζει νόημα, θα δείξει τι σχεδιάζουν...

Αν δεις ώρα για το LTN κάνε ένα update :)
Αυτό που δεν έχω δει μέχρι ώρας και που πιστεύω ότι αξίζει είναι πτήση είτε απο LTN είτε από LGW που να φεύγει από Λονδίνο 00:00 και να φτάνει Αθήνα λίγο πριν τις 06:00. Σαν παλαιός frequent flyer LON -ATH που ταξίδευα σχεδόν πάντα με την τελευταία από LHR θα με βόλευε περισσότερο κάτι που να έφτανε Αθήνα λίγο πριν το πρώτο κύμα αναχωρήσεων για περιφέρεια και την ώρα που ξεκινά προαστιακός και μέτρο. Οι τελευταίες αφίξεις είναι 3:40-04:00 και μετά μεσημέρι. Απορώ που δεν το έχουν βάλει η WIZZ ή Jet2. Στο LHR δεν υπάρχουν περιθώρια για την Α3.