Cubana Airlines

astronautofemotion

Business-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Για μια ακόμη φορά, παρασύρθηκα και άρχισα να χάνω τον χρόνο μου, ψάχνοντας τους τύπους αεροσκαφών που πετάνε εταιρίες για εμάς μακρινές. Έτσι έπεσα πάνω στην Cubana, σίγουρα μακρινή όμως όχι άγνωστη, τουλάχιστον για τους Αθηναίους καθώς έχει κατέβει εκεί. Το ερώτημα μου είναι γιατί η εταιρεία χρησιμοποιεί/ουσε ρωσικους τύπους αεροσκαφών όπως τα il96*, an148, il62, tu204 κλπ?

Επειδή είναι φθηνότερα από τα αμερικάνικα? Επειδή έχουν καλές business με τους Ρώσους? Πραγματικά κάποιες φορές δεν ξέρω πως να σκοτώσω τον χρόνο μου.

*το θεωρώ ως ένα από τα ωραιότερα πολιτικά

Δεν έχεις ακούσει/διαβάσει για το εμπάργκο των αμερικανών στους κουβανέζους πριν σχεδόν μισό αιώνα; Έτσι κατέληξαν συντροφια με τους ρώσους...

Ναι, αλλά ούτε airbus? Μάλιστα παλιότερα πετούσαν τα il62 και σήμερα παίρνουν τα καινούργια an148, δηλαδή θα συνεχίσουμε να τους βλέπουμε και τα επόμενα χρόνια με ρωσικά, έπειτα μέχρι και οι ίδιες οι ρωσικες αεροπορικές δεν έχουν μόνο ρώσικα αλλά και airbus, boeing, atr κλπ.

Από άποψη οικονομικών δε το συζητώ, έχουν τα il96 τα οποία είναι πιο φθηνά σε σχέση με το αν είχαν 767,777,330,340 κοστίζουν το 1/3 για να τα αγοράσεις, αλλά νομίζω πρέπει να καίνε περισσότερο.

εχουνε νοικιασμενα 4 320ρακια και ενα 319ρακι :D

Τα νοικιαμένα είναι από Ευρώπη,διότι η Κούβα με την Ευρώπη και τον Καναδά έχει ανοιχτά εμπορικά σύνορα,δεν έχει εμπάργκο όπως με τις ΗΠΑ.

Τα αεροσκαφη της cubana πως και δεν τα βλεπουμε ολα στο fr24??οταν οι πτησεις στα αεροδρομια μενουν στην κατασταση "unknown" δεν εχουν τα αεροσκσφη πομπο??

Last edited: