Χρεωστική - Προπληρωμένη κάρτα

Mpagasoula

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Aigaleo, Athens
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Καλησπέρα σας,

Δεν ξέρω αν είναι χαζή η ερώτηση, αλλα θα την κάνω για να μάθω. Θέλω να βγάλω αεροπορικά εισητήρια απο το internet. Εκτός από πιστωτική κάρτα μπορώ να χρησιμοποιήσω χρεωστική ή προπληρωμένη? Και αν ναι, πως θα το κάνω αυτό?

Σας ευχαριστώ...

Mpagasoula":2u04bd7y said:
...Εκτός από πιστωτική κάρτα μπορώ να χρησιμοποιήσω χρεωστική ή προπληρωμένη?...
Ναι, αλλά υπάρχουν κάποιες (λίγες) χρεωστικές οι οποίες δεν το "επιτρέπουν".
Mpagasoula":2u04bd7y said:
...πως θα το κάνω αυτό?
Θα ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία που θα ακολουθούσες αν τα έκλεινες με πιστωτικη.

Δοκιμασε Probank η Τραπεζα Κυπρου. Εχουν την πιο απλη διαδικασια για εκδοση προπληρωμενης. ΟΛΟΙ οι αλλοι ζηταγαν παλαβα πραγματα μεχρι να την εκδοσουν. Εγω προπληρωμενη Probank εχω, και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Μου την εξεδωσαν την επομενη μερα απο την αιτηση.

Γενικότερα οι χρεωστικές debit της Visa δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, σε αντίθεση με τις Maestro (Mastercard) που δύσκολα θα λειτουργήσουν. Οι προπληρωμένες επίσης δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αφού αυτή είναι κατά κύριο λόγο η δουλειά τους. Τέλος, υπάρχουν και οι Electron κάρτες (Visa) που παλαιότερα τις χρησιμοποιούσαν ως χρεωστικές και πλέον είναι ένα ιδιότυπο είδος πιστωτικής κάρτα. Και αυτές πολλές φορές δυσκολεύονται και είναι θέμα όρων τράπεζας το αν δέχονται χρεώσεις μέσω διαδικτύου ή αναγκαστικά με τη φυσική παρουσία κάρτας και ιδιοκτήτη στο μηχάνημα.

Στη σελίδα κάθε αεροπορικής, όταν φτάσεις στο απεχθές σημείο της πληρωμής, συνήθως υπάρχει ένα μενού (drop down) όπου επιλέγεις τύπο κάρτας. Οι low cost εταιρείες διαχωρίζουν τα είδη καρτών και επιβάλλουν ανάλογες χρεώσεις (πχ. Visa/Mastercard 10€, Electron 0€, debit 5€ κοκ.). Να θυμάσαι πως οι προπληρωμένες είναι κανονικές Visa και άρα συνήθως τρώνε όλη την προμήθεια. Τέλος, σε άλλες εταιρείες υπάρχει μόνο η επιλογή Visa ή Mastercard οπότε εκεί δε σε νοιάζει ο τύπος της κάρτας αλλά μόνο η εκδότρια εταιρεία.

Έχετε να μου προτείνετε μια καλή προπληρωμένη για να μην έχω πρόβλημα με τις συναλλαγές μου? Κάποια που να έχει δοκιμαστεί...

Εγώ χρησιμοποιώ χρεωστική VISA της τράπεζας Κύπρου, δεδομένου ότι είναι VISA δεν υπάρχουν προβλήματα, την χρησιμοποιώ μόνο για αγορές μέσω διαδικτύου, εισιτήρια κτλ, δεν έχει την παραμικρή χρέωση από την πλευρά της τράπεζας, και στην ουσία την χρησιμοποιώ ως προπληρωμένη τοποθετώντας κάθε φορά το ποσό που απαιτείται.

Ποια δικαιολογητικά χρειάστηκες για να την εκδόσεις?

Αν θυμάμαι καλά ταυτότητα και εκκαθαριστικό :)

Εαν δεν έχω εκκαθαριστικό, σκέτη την βεβαίωση του ΑΦΜ την δέχονται?

Μήπως να ρωτούσες το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας;
Ίσως εκεί να γνωρίζουν κάτι παραπάνω απ' όσα γνωρίζουν τα μέλη ενός αεροπορικού φόρουμ.