Cabin Crew στη Ryanair

• Thread starter Thread starter dimitrisgr
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: RYANAIR:Θέματα καριέρας.

Αγαπητέ Cross, αφενός ποτέ δε το πήρα προσωπικά, αφετέρου παραθέτω τη δικιά μου γνώμη με βάση την εμπειρία μου εδώ. Τίποτα δεν είναι όπως ήταν κάποτε, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να τα εξισώνουμε όλα. Δε θα συνεχίσω άλλο το διάλογο για τη British γιατί προφανώς δεν είναι αυτό το θέμα μας και γιατί για μένα αυτή τη στιγμή είναι από τους λίγες αεροπορικές που σου δίνουν ασφάλεια και ναι, καλό συμβόλαιο. Όσο για τη Raynair, με το να λέμε ότι ''υπάρχουν πολύ χειρότεροι εργοδότες'' νομίζω τα λέει όλα. Και στην τελική δε νομίζω πως αυτό που θα αποτρέψει τον κόσμο να πάει θα είναι το ότι είμαστε κάποιοι απόλυτοι, αλλά το ότι σε καιρό ανεργίας θα πρέπει να στάξουν και 5 χιλιάρικα, έτσι για να έχουν ένα εξάμηνο συμβόλαιο από την crewlink, ούτε καν από την ίδια τη raynair. Όπως έχω ξαναπεί , όλες οι απόψεις είναι δεκτές, εμένα όμως με κάνει να ντρέπομαι το να απαιτούν να τους πληρώσω για να με προσλάβουν ( και αν). Για το αν είναι καλή αρχή ή όχι μια μικρή έρευνα στο ιnternet μπορεί να δείξει πολλά

Re: RYANAIR:Θέματα καριέρας.ι

Βεβαίως και υπάρχουν χειρότεροι εργοδότες και αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψιν. Τόσα και τόσα παιδιά έχουν εξαπατηθεί από Hellas Jet, Hellenic Imperial, Skygreece, Minoan, κτλ. Η Ryanair δεν προσφέρει μόνιμη σύμβαση, αλλά παρέχει τη σιγουριά μιας επιτυχημένης και οικονομικά εύρωστης επιχείρησης. Ούτε είναι €5000 τα δίδακτρα. Και στο κάτω κάτω της γραφής, μπορεί κάποιος να προτιμά να πάει στο open day της Ryanair, να πληρώσει αφού γίνει δεκτός και να μείνει σπίτι του στην Ελλάδα, παρά πχ. να τα σκάσει χοντρά για μια συνέντευξη αμφιβόλου αποτελέσματος στην Αγγλία κι ένα μισθό πείνας σε μια εταιρεία που παρέχει εργασιακή ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα σε ξεζουμίζει για πενταροδεκάρες.

Τα άκουσα όλα εδώ μέσα, αλλά αυτό το τελευταίο πραγματικά τι να πώ... :banana: Ίσως πριν μιλήσετε μερικοί θα πρέπει να τα ψάχνετε καλύτερα τα πράγματα για να ξέρετε και τι γίνεται. ( Αν νομίζεις πως θα σε προσλάβει η Ryanair και θα κάθεσαι στο σπίτι σου στην Ελλάδα, πλανάσαι οικτρά. Όπως είπα ας ψάχνετε πριν μιλήσετε.) Εγώ θα ήθελα να ακούσω αυτούς που δουλεύουν για την εν λόγω εταιρία που μερικοί στολίζετε εδώ μέσα κάνοντας συγκρίσεις, και όχι αυτούς που είναι στην απ' έξω και έχουν γνωστούς γνωστών. Ας μας πουν οι εργαζόμενοι της Ryanair λοιπόν τις μαγευτικές τους ιστορίες, γιατί μεγάλες κουβέντες από αυτούς που απλά τους βλέπουν ως έναν λιγότερο κακό εργοδότη δε μπορώ ν ακούω άλλο. Μέχρι τότε δε μπορώ να σχολιάσω τα αστεία που ακούγονται. Όχι τίποτα άλλο, έχω και nightstop και δε θα μπορώ να πάρω και ποτό :mrgreen: :thx:

http://www.theguardian.com/business/201 ... ining-fees
http://www.itfglobal.org/campaigns/messageboard.cfm
http://ryanairdontcarecrew.blogspot.co. ... -your.html
Και η λίστα δεν έχει τελειωμό

Μπράβο, flyaway_sky! Έκανες την εξυπνότερη κίνηση! Καλή σταδιοδρομία!

Στο θέμα μας τώρα. Μίλησα σήμερα με δυο κοπέλες που έχουν δουλέψει στη Ryanair. Και οι δύο μου είπαν ότι δεν θα επέστρεφαν ποτέ για να ξαναδουλέψουν εκεί, αλλά για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει το επάγγελμα και δεν το έχει ξανακάνει, είναι μια αξιοπρεπής επιλογή. Μου είπαν επίσης, ότι για να γίνονται τα open days στην Ελλάδα, μάλλον οι επιτυχόντες θα έχουν βάση στην Ελλάδα. Επίσης, μου είπαν ότι συνήθως οι συμβάσεις της Crewlink είναι τριετείς. Η δουλειά είναι σκληρή, αλλά αν είσαι εντάξει και αντέχεις η εταιρεία δεν πρόκειται να σε διώξει χωρίς λόγο. Οι λόγοι για τους οποίους απολύεται κανείς είναι πχ. ασθένειες, αδικαιολόγητες απουσίες, κλοπή από το ταμείο ή τα προϊόντα στο αεροπλάνο, κτλ. Επίσης, και οι δύο μου είπαν αυτό που μου έχει πει και μια άλλη κοπέλα που δούλεψε εκεί. Με τον καιρό, ένα μεγάλο μέρος των διδάκτρων σου επιστρέφεται. Είναι το ανάποδο από τις ρήτρες που βάζουν άλλες αεροπορικές. Αντί να πρέπει να πληρώσεις αν παραιτηθείς στην περίοδο δοκιμασίας, στη Ryanair πληρώνεις από την αρχή και σιγά σιγά κάνεις απόσβεση. Φυσικά είναι μια απόφαση που θέλει σκέψη και ωριμότητα, επιμένω όμως ότι στη Ryanair δεν είναι τόσο άσχημα όσο κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν. Καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία σε όσους το τολμήσουν!

επειδη πηγα στο open day της Ryanair και μας ενημερωσαν για την δουλεια γενικα εχω να πω τα εξεις:
1)Οι πιθανοτητες να μεινει κανεις Ελλαδα ειναι 0%
2)σου δινουν μπονους τον πρωτο μηνα και τον δευτερο 300 ευρο και τον εκτο 600
3)η συμβαση ειναι για 3 χρονια,τον πρωτο χρονο πρεπει να μεινεις στην βαση σου αλλα μετα μπορεις να κανεις αιτηση για να αλλαξεις βαση αλλα και παλυ οι πιτθανοτητες να γυρισεις Ελλαδα ειναι ελαχιστες!
4)ο μισθος ειναι γυρω στα 1200 ευρο και την στεγαση την πληρωνεις απο την τσεπη σου!
5)τα stand by τα πληρωνεσε εκτος απο τα stand by at home!
απλα για ενημερωση και των υπολοιπων

Οι αποψεις δινουν και παιρνουν!Αν θες να ασχοληθεις με το συγκεκριμενο επαγγελμα οχι απο χομπι η απο το δηθεν κυρος και life style καλο ειναι να ξανασκεφτεις την ευκαιρια που σου δινεται!επειδη ημουν και εγω στην assesment day της raynair μπορω να πω οτι ηταν ξεκαθαροι σ αυτα που λεγαν και απαιτητικοι!Και επισης οσον αφορα βασεις και μισθους μας ενημερωναν και στο μαιλ που μας εστειλαν πριν παμε εκει!οποτε ας αφησουμε τα παραπονα ως προς αυτο!Αν θες να ασχοληθεις μ αυτο το επαγγελμα θεωρω πως ειναι μια πολυ καλη αρχη και για τα διδακτρα της εκπαιδευσης ναι θα προτιμουσα και εγω να μην υπαρχουν αλλα ας σκεφτουμε πως ειναι μια εταιρια που απασχολει χιλιαδες κοσμο και αν ο καθενας που εκανε την εκπαιδευση επαιρνε τα μπογαλακια του και εφευγε θα εβαζε μεσα την εταιρεια η οποια ας μην ξεχναμε πως ειναι low cost!Eπισης σε ενα ιεκ η ακομη και πανεπιστημιο να πηγαιναμε τα ιδια και παραπανω λεφτα θα διναμε και χωρις να μας εγγυηθει καποιος οτι με το που τελειωσουμε θα εχουμε ενα τριετες συμβολαιο!Αλλωστε οποιος αποτυχει στην εκπαιδευση παιρνει τα χρηματα του πισω!Και οσο για το αν θα εχεις βαση την Ελλαδα ας μην τρελαθουμε!Πριν ασχοληθεις με το επαγγελμα πρεπει να γνωριζεις οτι δεν φημιζεται για τα επαγγελματα που ''σε βλεπει'' το σπιτι σου!Ας μην ειμαστε απαισιοδοξοι και ας μην τα βλεπουμε ολα αρνητικα!Οσο για το οτι πληρωνεις την στολη σου σχεδον σ ολες τις επιχειρησεις αεροπορικες και μη κυριως στην Ευρωπη σου κραταν ενα μικρο ποσο απο τον μισθο σου για τα ρουχα εργασιας!Για αυτους που θελουν να ασχοληθουν καθαρα απο χομπι και να ειναι και κοντα στο σπιτι τους ας κοιταξουν για καποια εταιρια μεσα στην Ελλαδα και εφοσον ειναι κατω απο 25 και μοντελα και θυλικα!Προσωπικα επειδη θελω να ασχοληθω με το συγκεκριμενο επαγγελμα και ειμαι συνειδητοποιημενη ως προς αυτο δεν θα αφησω καποιους παραγοντες να με αποτρεψουν απο αυτο!Ηδη εχω κανει θυσιες με το να μετακομισω σε μια ξενη χωρα να μαθω μια επιπλεον ξενη γλωσσα και παρολο που ειναι πολυ δυσκολα εδω χαιρομαι που δεν τα τρωω σε ξυδια αλλα κανωμια επενδυση για τον εαυτο μου που θα με βοηθησει με το συγκεκριμενο επαγγελμα!Ας μην απορριπτουμε πριν καν μαθουμε και ας μην τα θελουμε ολα δικας μας!Η κακια νοοτροπια του ελληνα να προσαρμοζει τους αλλους στις αναγκες του!Και εφοσον αυτοι που ξεκιναν με ραιναιρ δεν μεινουν ευχαριστημενοι ας σκεφτουν πως θα εχουν προυπηρεσια στον τομεα που τους ενδιαφερει για να δωσουν συνεντευξη σε αλλες αεροπορικες εταιρειες που θεωρουν πιο αξιολογες!Επισης θελω να απευθυνθω στην flyaway sky και να πω πως επειδη εχω παρακολουθησει και αλλες συζητησεις σου στο φορουμ και ησουν ενας παραγοντας που με απετρεψε απο το να ειμαι κολλημενη με συγκεκριμενες ελληνικες αεροπορικες και να ψαχτω και αλλου εφοσον θελω να ασχοληθω με αυτο για ατομα που διαβαζουν την συζητηση ας μην τους κοβουμε τα φτερα ολοι πανε συνειδητοποιημενοι θελω να φανταζομαι μακαρι αργοτερα να εχουμε την τυχη και εμεις να δουλεψουμε σε ακομα μεγαλυτερες εταιρεις και να μπορουμε να κρινουμε τι ηταν καλυτερο αλλα επιμενω πως για αρχη ειναι ενα καλο ξεκινημα!Και εμενα μου ερχεται κουτι με το τριετες συμβολαιο που θελω αργοτερα να μπω σε μια εταιρεια της μεσης ανατολης που ακομα δεν μπορω να παω λογο ηλικιας!

Κατά αρχάς Eri βάζε κανένα σημείο στίξης, γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε νόημα από τα ενδιαφέροντα που γράφεις. Και feathers το ευρώ γράφεται με ωμέγα, είναι τυπωμένο πάνω στο χαρτονόμισμα. Και εγώ κάνω ορθογραφικά και άλλα λάθη αλλά λίγη προσοχή θέλουν αυτά...

Επί της ουσίας, βλέπω μια συζήτηση για το αν η Ryanair είναι καλός εργοδότης που δεν χρειάζεται απάντηση. Αν κάποιος ψάχνει για καλό εργοδότη κάνει αίτηση στην google (και ας μην πω τι γκρίνια έχω ακούσει και από εκεί) ή στο twitter και αν έχει τα προσόντα, προσλαμβάνεται. Ούτε και η ΒΑ είναι κελεπούρι. Ίσως στο ΗΒ, αλλά γενικά δεν νομίζω ότι θα πήγαινε κανείς εκεί αν είχε επιλογή την LH ή την Air France και αν δεν είχε θέμα γλώσσας. Τουλάχιστον για το corporate που γνωρίζω, οι μισθοί της ΒΑ είναι μη ανταγωνιστικοί στην αγορά.

Η Eri, μέσα στην παράγραφο-ποταμό, έγραψε μια μεγάλη αλήθεια:

Eπισης σε ενα ιεκ η ακομη και πανεπιστημιο να πηγαιναμε τα ιδια και παραπανω λεφτα θα διναμε και χωρις να μας εγγυηθει καποιος οτι με το που τελειωσουμε θα εχουμε ενα τριετες συμβολαιο!

Ο καθένας κοιτάει τις εναλλακτικές του. Αν σε κάποιους ξινίζουν τα 2Κ της στολής, ας δοκιμάσουν την ανεργία - για να παραφράσω τον Stelios. Επίσης αν η Ryanair είναι η Mcjob της εποχής μας, διαβάστε το άρθρο της Σουηδέζας φίλης μας για την Κατάρ... Ούτε πότε θα πάτε για ύπνο δεν θα μπορούσατε να αποφασίσετε χωρίς να συμφωνεί ο σεΐχης...

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σε αυτούς που παρεβρέθησαν στο open day της RYANAIR στη Θεσσαλονίκη. Ακούω και διαβάζω διάφορα τις τελευταίες ημέρες και δε μπορώ να βγάλω άκρη. Ήθελα και εγώ να κάνω τα χαρτιά μου, μπαίνω στην ιστοσελίδα τους και δε βλέπω καμιά ανακοίνωση για τη βάση της Αθήνας, ούτε ημέρες συνεντεύξεων.
1) Το open day που έγινε στις 20 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, αφορούσε τι ακριβώς; Θέσεις πληρωμάτων με βάση Θεσσαλονίκη; Θέσεις με βάση και την Αθήνα; Ή μήπως ενδιαφέρονται τελικά να προσλάβουν Έλληνες αλλά σε κάποια άλλη βάση τους;
2) Με τις πτήσεις που θα πραγματοποιούνται από τα ελληνικά αεροδρόμια τι θα γίνει; Θα γίνουν τελικά; Και αν υποθέσουμε πως ναι, τότε γιατί τα πληρώματα δε θα έχουν βάση στην Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε σε κάποιο ποστ;
3) Αν τελικά ανοίξουν οι βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα είναι μόνο εποχιακές; Το χειμώνα δηλ. λόγο μειωμένης κίνησης η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να μεταφέρει προσωπικό σε κάποια άλλη βάση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Kleopatra αυτα που μας ειπαν ειναι πως τα πληρωματα για Αθηνα και Θεσσαλονικη εχουν ηδη κλεισει και οτι η βαση μας ανακοινωνεται δυο εβδομαδες πριν αρχισουμε την εκπαιδευση!Το συμβολαιο ειναι 3ετες κ δουλευεις 9μηνες το χρονο συνηθως καθεσαι Φεβρουαριο με Απριλιο!Οι βασεις τους σε Αθηνα Θεσσαλονικη καθως και την Μαδριτη που ειναι επισης νεα, ανοιγουν τον Απριλιο.Επισης εχω την εντυπωση πως ειχαν μονο ενα open day και αυτο στην Θεσσαλονικη!Για σχετικες πληροφοριες ψαξε στο σαιτ της εταιριας!Ελπιζω να σε καλυψα!

Αγαπητή Eri, κατ'αρχάς χαίρομαι που βλέπω νέα παιδιά της ηλικίας μου να μη φοβούνται να ψάξουν και πέρα από την Ελλάδα, όσο δύσκολο και αν είναι να κάνεις μια τέτοια αρχή. Από κει και πέρα, το ότι εγώ δε δέχομαι να συμβιβαστώ με κάποια πράγματα δε σημαίνει απαραίτητα πως το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Έχω πει ξεκάθαρα πως αυτές είναι οι δικές μου απόψεις οι οποίες δημιουργήθηκαν βλέποντας πάρα πολύ κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και φίλων μου να την πατάει από τη συγκεκριμένη εταιρία και θα παραμείνουν ως έχει μέχρι να δω κάποιον να έχει διαφορετική εξέλιξη. Έχω πει και παλαιότερα πως όλα είναι επιλογές. Ειλικρινά σου εύχομαι καλή αρχή και να έρθεις ένα χρόνο μετά και να μου πείς πως έχω άδικο.
@flesland
Συμφωνώ με κάποια πράγματα, διαφωνώ με άλλα. Για το επάγγελμα που κάνουμε, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς όσα και να μας έδιναν πάλι λίγα θα μας φαίνονταν. Εγώ προσωπικά ξαναλέω είμαι ευχαριστημένη με αυτά που έχω. Για άλλους μπορεί να φαίνονται λίγα, για άλλους πολλά. Εμένα μου επιτρέπουν να ζω αξιοπρεπώς χωρίς να στερούμαι κάτι. Έχω ασφάλεια, καλές συνθήκες, ευκαιρίες και 6 μήνες μετά μου δώσαν τη δυνατότητα για sccm, κάτι που δε νομίζω να είχα κάπου αλλού στην ηλικία μου, αν δεν είχα μπάρμπα στην κορώνη. Δε μου ζητήσαν ποτέ να τους πληρώσω σε αντίθεση με άλλες εταιρίες που ακόμη μου χρωστάν κάτι χιλιάδες ευρώ. Τώρα το τι θα κάνει ο καθένας δεν έχει να κάνει με το τι απόψεις μπορεί να έχω εγώ ή κάποιος άλλος. Ζυγίζεις τα υπέρ, τα κατά και αν θες ρισκάρεις. Και μένα μου λέγαν ''μην πας'' σε εταιρίες που πήγα τελικά, γιατί πολύ απλά ήθελα να δω και μόνη μου αυτά που μου λέγαν. Το ότι είμαι αρνητική προς τη raynair και κάθε raynair έχει να κάνει με πράγματα που βλέπω καθημερινά. Γι' αυτούς τους λόγους λοιπόν, εγώ προσωπικά δε θα την επέλεγα σαν εργοδότη όπως δε θα την επέλεγα και ως επιβάτης.