Boeing 737 της KLM απογειώθηκε από τροχόδρομο

• Thread starter Thread starter Cross
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Cross

V.I.P.-Class-Member
Εχθές το βράδυ, Boeing 737-300 (PH-BDP) της ολλανδικής KLM που εκτελούσε την πτήση KL1369 με προορισμό τη Βαρσοβία, απογειώθηκε από τον τροχόδρομο Β, παράλληλα στο διάδρομο 36C που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει. Κανείς δεν έπαθε κάτι, όμως το συμβάν χαρακτηρίστηκε ως «σοβαρό». Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μάλλον οι πιλότοι δουλεύουν εξαντλιτικά ωράρια για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.Θυμηθείτε το ίδιο συμβάν με την Delta

παντως ειναι εξωφρενικα περιεγο....
Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα κουρασης!!!
Πανω στην κουραση σου και το αγχος σου μπορεις να ξεχασεις να κατεβασεις τροχους, να μπερδεψεις συχνοτητες ή να διαβασεις λαθος το υψομετρο αλλα το να μπερδεψεις τον αεροδιαδρομο με τον τροχοδρομο ειναι πολυ τραβηγμενο!!!! Και το μπερδεψαν και οι δυο πιλοτοι μαζι? Εγω παντως αυτο το κανω που και που στο flight simulator οταν εχει μεγαλη ουρα για απογειωση και βαριεμαι να περιμενω....
χα χα χα αχ χα χα χα

ΕΙδικα τον ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟ με τον τροχοδρομο, παραειναι τραβηγμενο να τον μπερδεψεις. Τον διαδρομο με τον αεροδιαδρομο, επισης.

χα χα χα....
οκ μωρεεεε....
εκανα ενα λαθακι πανω στην βιασυνη μουυυυυυ
χι χι χι χι

Έκανες ένα λαθάκι αλλά κόντεψες να με σκοτώσεις εμένα στο FSX που πήγαινα να προσγειωθώ στον τροχόδρομο γιατί αργούσε να φύγει ο άλλος από τον runway. xαχαχαχαχαχα. Θα μας είχαν πάρει τα διπλώματα...νομίζω. Που μας έδωσε αυτή η στρίγγλα η εξετάστρια στο atp licence checkride. :banana:

Οποιος εχει πεταξει real και ειναι real pilot θα ξερει σιγουρα πως ειναι το να πετας με κουραση βραδυ με ομιχλη να πρεσαρεσε απο τα ctot να πρεπει να γυρισεις νωρις γιατι εχεις καθηστερησει να σκεφτεσαι οτι πρεπει να εισαι στον αερα τωρα και εισαι ακομα κατω κλπ κλπ... Δεν αναφερομαι στο συγκεκριμενο συμβαν γενικα μιλαω γιατι δεν μπορω σε καμια περιπτωση να εκφερω γνωμη γιατι απλουστατα δεν εχει γνωμη αυτην την στιγμη η ιδια Ολλανδικη caa.

Ερώτηξις επειδής δε θυμάμαι:Υπάρχει παράλληλος τροχόδρομος στον 36C;Eπίσης,να υποψιαστώ οτι μπερδέψαμε τα φωτάκια,δε κάμναμε hold,check-list και άπαντα τα σχετικά;Τα πάντα-όλα,θα πιω ουίσκι με κοκα-κολα!

SkyHawk":2bw98dsa said:
Οποιος εχει πεταξει real και ειναι real pilot θα ξερει σιγουρα πως ειναι το να πετας με κουραση βραδυ με ομιχλη να πρεσαρεσε απο τα ctot να πρεπει να γυρισεις νωρις γιατι εχεις καθηστερησει να σκεφτεσαι οτι πρεπει να εισαι στον αερα τωρα και εισαι ακομα κατω κλπ κλπ...
Αγαπητέ SkyHawk,
δεν είμαι "real pilot".
Επειδή όμως πετάω real πάρα πολύ συχνά (ειδικά το τελευταίο διάστημα, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα) δε με ενδιαφέρει αν είναι βράδυ με ομίχλη και αν ο real pilot είναι κουρασμένος, πρεσαρισμένος για να γυρίσει νωρίς επειδή έχει καθυστερήσει κι αν σκέφτεται ότι ενώ θα έπρεπε να είναι στον αέρα, αυτός είναι ακόμα κάτω.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαι στον αέρα με τον σωστό τρόπο και να ξαναφτάσω στο έδαφος σώος και αβλαβής.
Το αν πιέζεται, κουράζεται, στεναχωριέται ή χαίρεται ο real pilot ποσώς με απασχολεί.
Αν δε μπορεί ο pilot να είναι real, ας κάτσει σπίτι του και ας το γυρίσει στο Flight Simulator X.

Μήπως εννοείς ότι εμείς οι πιλότοι του FSX δεν είμαστε σοβαροί;