Ατύχημα ATR72 στο LGAV.

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

GP707

Moderator
Staff member
Περιοχή
LGAT, East Terminal
Website
www.flickr.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AOA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAT
Άλλο ένα 72άρι, το SX-BIH υπέστη σοβαρές βλάβες στην άτρακτο και τους κινητήρες. Σύμφωνα με πληροφορίες "έφυγε" από τα stop των τροχών, χτύπησε σε οχήματα και apu, αποκολλήθηκαν τα blades του ενός κινητήρα με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά "κοψίματα" η άτρακτος από τα περιστρεφόμενα blades. Για πολύ (μα πάρα πολύ) καλή τύχη δεν είχαμε χειρότερα.
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο (ή λιγότερο) ας μας το παραθέσει.

Το BIH δεν είναι που είχε κάνει και ένα gears up landing το 2005;;

Αυτό ακριβώς! Πάντως φαίνεται με τα 2 αυτά ατυχήματα (αυτό και της Ρόδου) να βρήκε δουλειά η Astra η οποία καλύπτει δρομολόγια των ATR για τις ΟΑ.

Παιδιά νομίζω ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα εκτελούσε την πτήση ΟΑ502 ΑΤΗ-HER γιατί ήμουν το πρωΐ στο LGIR και ακυρώσανε την εν λόγω πτήση και την ΟΑ503 HER-ATH, αλλά δεν φανταζόμουν ότι έπαθε τόση ζημιά το Α/Φ!!

Η σημερινή ΟΑ502|3 ήταν να εκτελεστείμε το SXDIZ που (για άγνωστο κατ εμέ λόγο) τελικά ακυρώθηκε.

Το SXBIH έχει πολύ καιρό να πετάξει. Το ατύχημα πρέπει να έγινε τον προηγούμενο μήνα

Xμμ... υπέθεσα λάθος τότε, μπερδέυτηκα απο την ανακοίνωση της ΟΑ "λόγω τεχνικού προβλήματος".

Εγώ το βλεπω τελευταια πτηση στις 25/1/2009 που έκανε 4 σκέλη

Το SX-BIH βρίσκεται εξω απο το υπόστεγο της Αεροπλοϊας με τον Νο2 κινητήρα κατεβασμένο..