Απορία σχετικά με τις πτήσεις transit

• Thread starter Thread starter maria
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φίλε Κώστα,
Έχουν ηρεμίσει τα πράγματα στη Ρώμη (με τις αποσκευές), τώρα η alitalia είναι λίγο του "φόβου"
σαν εταιρία σε αυτά τα θέματα (αποσκευές, φαγητό, σέρβις)!
Τι να σου πώ, καλή τύχη! Αν έχεις πληρώσει το εισιτήριο με πιστωτική κάρτα, και σου αργήσουν
τις αποσκευές "τσάκισέ" τους! :banana: Άλλαξε γκαρνταρόμπα, και πλήρωνε με κάρτα κρατώντας τις αποδείξεις.
Ενημερώσου σχετικά από την κάρτα σου, έχεις χρόνο! :great:
Καλή τύχη, και καλά να περάσεις! :wink:

flightnumber":2n3yrpj3 said:
Αν έχεις πληρώσει το εισιτήριο με πιστωτική κάρτα, και σου αργήσουν
τις αποσκευές "τσάκισέ" τους! :banana: Άλλαξε γκαρνταρόμπα, και πλήρωνε με κάρτα κρατώντας τις αποδείξεις.
Ενημερώσου σχετικά από την κάρτα σου, έχεις χρόνο! :great:
Τι θα κερδίσει όμως με αυτό?
Σιγά μη δεχτεί η Alitalia να του πληρώσει μεγάλο ποσό για ρούχα.
Μόνο ένα λογικό ποσό θα εγκρίνει.
Επίσης νομίζω ότι δεν έχει σχέση με το αν έχει πληρώσει με πιστωτική ή όχι.
Γνωρίζεις κάτι επιπλέον?

fotis":91npkn9a said:
Επίσης νομίζω ότι δεν έχει σχέση με το αν έχει πληρώσει με πιστωτική ή όχι.
Γνωρίζεις κάτι επιπλέον?
Οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες, χωρίς να θέλω να διαφημίσω καμία, έχουν μια υπηρεσία "ασφάλισης αεροπορικού ταξιδίου".Η οποία προσφέρεται δωρεάν, με τη μόνη προυπόθεση να έχεις αγοράσει μέχρι και το 70% της αξίας των εισιτηρίων με την κάρτα. Τί γίνεται λοιπόν, αυτοί βασίζονται σε ασφαλιστικές εταιρίες, αν γίνει κάποια "στραβή", πχ καθυστέρηση αποσκευών για πάνω από 3 ώρες, ή να χάσεις την ανταπόκριση με ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας. Δικαιούσαι διάφορες αποζημιώσεις, χαραχτηριστικά για την αποσκευή, άμα σου καθυστερήσει 1 ημέρα η αποζημίωση είναι γύρω στα 200Ευρώ για ρούχα και είδη "πρώτης" ανάγκης.
Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι α) να προμηθευτείς απ' το αεροδρόμιο προορισμού το αποδεικτικό ότι η αποσκευή σου "χάθηκε", β) να κάνεις τις αγορές μέχρι το όριο (που εξαρτάται από την κάρτα-τράπεζα) με την πιστωτική σου, γ) Να φυλάξεις τις αποδείξεις, δ) Στον επαναπατρισμό σου, να αποστείλεις τα αποδειχτικά στην τράπεζά σου, αφού πρώτα συνενοηθείς με το αντίστοιχο τηλέφωνο που σου διαθέτει η τράπεζά σου.
Εσύ δεν έχεις πλέον να ασχολιθείς ούτε με Alitalia, ούτε με κανέναν άλλο. Αναλαμβάνει η τράπεζα να "καθαρίσει" :wink:
Τώρα, για αποζημίωση με άλλο τρόπο πχ με μετρητά δε γνωρίζω καθώς μια φορά που το έψαξα, πέρα ότι βρήκα "πόρτες κλειστές" και μου είπαν χαραχτηριστικά να πάω στο δικαστήριο να "βρώ το δίκιο μου", είναι πιστεύω πιο δύσκολο...

Όλα μέλι-γάλα δηλαδή....!! Και ο Θεός βοηθός..!!
Ευχαριστώ για την βοηθειά σας .

Πρόκειται (αν όλα πάνε καλά) το Μάρτη να κάνουμε ταξίδι ATH-BAH-BKK-HKT.
Τα σκέλη ATH-BAH-BKK είναι με την Gulf Air, άρα θα παραλάβουμε βαλίτσες κατευθείαν στην Μπαγκόκ.
Το σκέλος BKK-HKT γίνεται με την Airasia.
Γνωρίζετε αν μπορώ να "τσεκάρω" τις βαλίτσες στο LGAV κατευθείαν για το τελευταίο σκέλος (ΒΚΚ-ΗΚΤ);

Επίσης, στην επιστροφή το σκέλος ΗΚΤ-ΒΚΚ γίνεται με την Τhai, ενώ το ΒΚΚ-ΒΑΗ-ΑΤΗ με την Gulf Air.
Γνωρίζετε αν μπορούμε μέσω της Thai να κάνουμε check in και τους επιβάτες και τις βαλίτσες μέχρι τον τελικό προορισμό (ΑΤΗ);

hello

Οσο αναφορα για τα εξοδα πρωτης αναγκης ....αν κανετε ποτε εξοδα να κρατατε τισ αποδειξεις.... δεν ισχυουν για φαγητα και μεταφορες ...ταξι λεωφορεια κτλ κτλ ...

επισης θα χρειαστουν τη δηλωση ποy κανατε στο lost and found ( pir ) , ticket , boarding passes , tag number και ενα γραμμα παραπονων που να αναφερει το συμβαν . Το ποσο απο καθε περιπτωση εξαρταται ....επισησ η πληρωμη θα γινει στη μονιμη κατοικια σας και θα σας ζητησουν στοιχεια τησ τραπεζας .
αυτα οσο αναφορα την αλιταλια...αλλα πανω κατω ισχυει και για ολες τισ εταιρειες ...

σε γενικες γραμμες και το μαλπενσα και φιουμιτσινο εχουν ηρεμησει καπωσ τα πραγματα ...καμια σχεση πως ηταν παλια...

βεβαια ...με οποια εταιρεια και αν πετατε..καντε καρναβαλι τη βαλιτσα σας παιδια...βοηθαει πολυ αν φυγει το αυτοκολλητο απο την βαλιτσα .
πχ κανενα name label extra ....stickers κτλ κτλ ....

και φυσικα ξερετε οτι τα συγκεκριμενα αεροδρομια ειναι πολυ προβληματικα ....δεν ειναι καθαρα ευθηνη τησ αλιταλια ....οπωσ επισησ προβληματικα ( τα θεωρω εγω λογω εμπειριας ) το αμστερνταμ και τη βαρκελωνη .

βαλιτσες παιδια μπορειτε να τσεκαρετε μεχρι τελικο προορισμο και ας ειναι διαφορετικεσ εταιρειες . βεβαια οσο πιο λιγο conection εχει η βαλιτσα τοσο το καλυτερο .

μην θεωρειτε οτι μπορουν παντα στο τσεκ ιν να σας δεινουν ολα τα boarding passes ....καμια φορα δε γινετε .

οτιδηποτε πληροφοριες....στειλτε πμ

τσαο

Re: Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

Καλημέρα! Πιο πολύ ταξιδιωτική απορία πάρα αεροπορική... Σε λίγους μήνες πετάω απο Αθήνα για Βερολινο μεσω Φρανκφούρτης.. Το boarding pass για το δεύτερο σκέλος θα το πάρω κατα την παράδοση των αποσκευών στην Αθήνα? Επίσης εαν δεν εχω κανει online check in, το check in για την δεύτερη πτήση γίνεται και αυτό στην Αθήνα?
Συγχωρέστε με άλλα πρώτη φορά πετάω με connection μόνος μου :roll:

Για πτησεις με ανταποκριση πρεπει να εχουν γραφτει παρα πολλα.
viewtopic.php?f=32&t=5373 διαβασε και θα καταλαβεις.

Καλησπέρα guys!

Συγγνώμη για την ερώτηση (ίσως να έχει απαντηθεί και στο παρελθόν, αλλά οι σελίδες του forum είναι πολλές), αλλά ταξιδεύω την άλλη εβδομάδα από Θεσσαλονίκη προς Αννόβερο, με στάση Κων/πολη.

Συγκεκριμένα:

Θεσσαλονικη - Κων/πολη (πτήση ΤΚ 1882)
Κων/πολη - Ανόβερο (πτήση ΤΚ 1555)
(το ίδιο/αντίστροφο και στην επιστροφή)

Έχω 2 ερωτήσεις:
1) Οι αποσκευές θα πάνε από Θεσ/νικη > Αννόβερο, δίχως να τις πάρω εγώ στην Πόλη, ή θα πρέπει να τις παραλάβω στο ατατουρκ και να ξανακάνω την ιδια διαδικασια οπως θεσ/νικη > Πόλη;

2) Εκτύπωσα τα τικετς, αλλα μαλλον οι ωρες ειναι αναποδα.
Συγκεκριμένα λεει: Θεσσαλονικη > Πολη: 09.55 - 12.15 (duration 1 hr 20 min)
Πόλη > Αννόβερο: 15.30 - 16.50 (duration 3 hr 20 min)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη ξανά αν έχουν απανηθεί παλαιότερα! :o

Σε ό,τι αφορά τις ώρες και την διάρκεια. Oι ώρες είναι τοπικές (τοπική Θεσσαλονίκης για την αναχώρηση και τοπική Κων/πολης για την άφιξη αντίστοιχα και το υπόλοιπο σκέλος) εξού και η διαφορά στην διάρκεια (διευκρίνιση: κανονικά Θεσσαλονίκη και Κων/πολη βρίσκονται στην ίδια ζώνη ώρας αλλά φέτος η Τουρκία θα αλλάξει από θερινή σε χειμερινή στις 8 Νοεμβρίου, οπότε 9:55 στην Θεσσαλονίκη είναι 10:55 στην Κων/πολη).