Ανοιχτες συσκευες κατα την διαρκεια της πτησης

• Thread starter Thread starter sotiris_6
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ξέρει κανείς να μου πει σε τι τους ενοχλεί η φωτογραφική μηχανή? Ήμουν σε μία απογευματινή πτήση για Ντύσελντορφ, και όπως συνηθίζεται, σβήσανε τα φώτα της καμπίνας κατά την απογείωση. Μόλις περάσαμε τα σύννεφα εν τω μεταξύ φαινόταν το ηλιοβασίλεμμα και τα σύννεφα είχαν ένα τέλειο χρώμα. Βγάζω και εγώ την ψηφιακή για να τα απαθανατίσω χωρίς να έχει τελειώσει ακόμα η απογείωση και ενώ είχε ακόμα σκοτάδι στην καμπίνα. Και ξέχασα να βγάλω το φλας και με το που πατάω το κουμπί σε όλη την καμπίνα έγινε μέρα από το φως του φλας!! Και ήρθε ένας φροντιστής και μου πάτησε ένα κράξιμο, παιδιά μεγαλύτερο ρεζιλίκι δεν θυμάμαι να ένιωσα!!

α. διάβασε όοοολο το παραπάνω thread :mrgreen:
β. μην ξεχνάς να απενεργοποιείς το flash :mrgreen:

Συνέλαβαν επιβάτη αεροπλάνου που έπαιρνε video με το κινητό του

http://troktiko.blogspot.com/2010/02/video_2416.html

τώρα το πόσο αλήθεια είναι αυτό, είναι άλλη ιστορία :roll: :roll:

menelaos":a0j2l4v1 said:
Με το ρίσκο να κουράζουμε λίγο την κουβέντα, θα διαφωνήσω. Το "κανείς δεν είναι χαζός ώστε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του" δυτυχώς δεν ισχύει. Κάτσε μια μέρα σε ένα φανάρι να χαζέψεις πόσοι περνάνε με κόκκινο με τη λογική "σιγά μη μου συμβεί" και θα αναγκαστείς, φοβάμαι, να συμφωνήσεις... :( :(

Στό φανάρι,ο καθένας ρισκάρει ελπίζοντας οτι "οι άλλοι" θά προσέξουν.

Στό αεροπλάνο,ο καθένας ξέρει οτι όπως αυτός,έτσι και "οι άλλοι" εξαρτώνται από τά ίδια άτομα-τούς πιλότους.

Δέν είναι τό ίδιο πράγμα....

Σταματάω εδώ γιατί,ούτως ή άλλως,δέν ξέρω άν θά μού ξαναδοθή η ευκαιρία να ταξιδέψω αεροπορικώς,οπότε άν και όποτε αυτό συμβή,θά μέ απασχολήση το θέμα εκτενέστερα...

Θα παραθέσω και την δική μου εμπειρία, σχετικά με το θέμα.
Είχα να ταξιδέψω με αεροπλάνο 9 χρόνια περίπου. Πέρυσι λοιπόν (Πρωτοχρονιά 2008/2009) έκανα ένα ταξίδι, Αθήνα - Κοπεγχάγη με Scandinavian.
Το 2000, που είχα κάνει το προηγούμενο, απ'ότι θυμάμαι, δεν υπήρχαν τέτοια θέματα, με ηλεκτρονικές συσκευές.
Στο συγκεκριμένο ταξίδι είχα μαζί μου βιντεοκάμερα, με σκοπό να τραβήξω την απογείωση και όχι μόνο.
Γνωρίζοντας την σχετική απαγόρευση, βρισκόμουν σε δίλημμα. Τελικά αποφάσισα να ρωτήσω το πλήρωμα καμπίνας γιά να αποφύγω δυσάρεστες καταστάσεις και παρατηρήσεις.
Η απάντηση που πήρα, ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να τραβήξω βίντεο ή φωτογραφίες και γιά να είμαι ειλικρινής μου έκανε εντύπωση η ευκολία και η άνεση με την οποία μου απάντησαν.
Ετσι στα επόμενα δύο ταξίδια μου φέτος (με την ίδια εταιρία και γιά τον ίδιο προορισμό), με το που έδενα τη ζώνη μου, έβγαζα την κάμερα. Κανένα πρόβλημα.
Βέβαια δεν τραβούσα, πρόσωπα ή καταστάσεις μέσα στην καμπίνα, πράγμα που φαίνεται να έκανε ο επιβάτης σε πτήση στη Σουηδία (όπως αναφέρθηκε σε προηγόυμενο post).
Στην περίπτωση αυτή (εφόσον βιντεοσκοπούσε την επίδειξη σωστικών μέσων), φαίνεται και αγενές, αλλά και "γράψιμο" προς τους ιπτάμενους φροντιστές, γιά πληροφορίες μάλιστα, που αφορούν την
προσωπική του ασφάλεια.

Αρα, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει, αλλά απ'ότι κατάλαβα, είναι θέμα και εταιρίας αλλά και προσωπικού καμπίνας, γιά το πως θα ερμηνεύσει την απαγόρευση, όσον αφορά βιντεοκάμερες και
φωτογραφικές μηχανές.

Χρήση GPS κατά τη διάρκεια πτήσης επιτρέπεται;Όχι στην απογείωση και προσγείωση,αλλά κατά την πτήση!

Εκτός από συσκευές κινητής τηλεφωνίας, όλες οι λοιπές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές επιτρέπονται κατά την διάρκεια της πτήσης (σε λογικά πλαίσια, το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο π.χ. ΔΕΝ επιτρέπεται). Ανοίγω και συντονίζω το GPS μου σε όλες τις πτήσεις που είμαι επιβάτης και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα σε καμιά εταιρία ως τώρα.

Τι συσκευή GPS έχεις;

Έχω ένα PDA, που μοιάζει με i-phone. Είναι της HP με windows 5.1, αλλά δεν θυμάμαι μοντέλλο. Η εικόνα που δείχνει στον αέρα είναι έτσι. Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες, τα λέμε μέσω pm :mrgreen:

Πρώτα από όλα να πω ότι είμαι άνθρωπος που σέβεται τους κανόνες και αυτά που γράφω παρακάτω έγινε από λάθος:

Πριν από μερικά χρόνια ξέχασα ανοικτό το κινήτο στην τσάντα μου σε πτήση από ATH->JFK. Όταν άνοιξα την τσάντα μου το κινητό είχε λάβει ένα μήνυμα "Welcome to France". Μου έκανε εντύπωση διότι νόμιζα ότι το πρόβλημα με τα κινητά είχα να κάνει με τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας κυρίως και δεν θα περίμενα να έχει καταφέρει να συνδεθεί.

Πάω στο 2010 όπου σε πτήση PPT->LAX πάλι ξέχασα το κινητό ανοικτό, πάλι πήγαν όλα καλά, αλλά δεδομένου του ωκεανού δεν είχα κάποιο ένδειξη για το πώς λειτούργησε.