Θα παραθέσω και την δική μου εμπειρία, σχετικά με το θέμα.
Είχα να ταξιδέψω με αεροπλάνο 9 χρόνια περίπου. Πέρυσι λοιπόν (Πρωτοχρονιά 2008/2009) έκανα ένα ταξίδι, Αθήνα - Κοπεγχάγη με Scandinavian.
Το 2000, που είχα κάνει το προηγούμενο, απ'ότι θυμάμαι, δεν υπήρχαν τέτοια θέματα, με ηλεκτρονικές συσκευές.
Στο συγκεκριμένο ταξίδι είχα μαζί μου βιντεοκάμερα, με σκοπό να τραβήξω την απογείωση και όχι μόνο.
Γνωρίζοντας την σχετική απαγόρευση, βρισκόμουν σε δίλημμα. Τελικά αποφάσισα να ρωτήσω το πλήρωμα καμπίνας γιά να αποφύγω δυσάρεστες καταστάσεις και παρατηρήσεις.
Η απάντηση που πήρα, ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να τραβήξω βίντεο ή φωτογραφίες και γιά να είμαι ειλικρινής μου έκανε εντύπωση η ευκολία και η άνεση με την οποία μου απάντησαν.
Ετσι στα επόμενα δύο ταξίδια μου φέτος (με την ίδια εταιρία και γιά τον ίδιο προορισμό), με το που έδενα τη ζώνη μου, έβγαζα την κάμερα. Κανένα πρόβλημα.
Βέβαια δεν τραβούσα, πρόσωπα ή καταστάσεις μέσα στην καμπίνα, πράγμα που φαίνεται να έκανε ο επιβάτης σε πτήση στη Σουηδία (όπως αναφέρθηκε σε προηγόυμενο post).
Στην περίπτωση αυτή (εφόσον βιντεοσκοπούσε την επίδειξη σωστικών μέσων), φαίνεται και αγενές, αλλά και "γράψιμο" προς τους ιπτάμενους φροντιστές, γιά πληροφορίες μάλιστα, που αφορούν την
προσωπική του ασφάλεια.
Αρα, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει, αλλά απ'ότι κατάλαβα, είναι θέμα και εταιρίας αλλά και προσωπικού καμπίνας, γιά το πως θα ερμηνεύσει την απαγόρευση, όσον αφορά βιντεοκάμερες και
φωτογραφικές μηχανές.