Ανοιχτες συσκευες κατα την διαρκεια της πτησης

• Thread starter Thread starter sotiris_6
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

sotiris_6

Νέο μέλος (Tourist)
Τι μπορει να εχει κανεις ανοιχτο μεσα σε ενα αεροπλανο κατα την διαρκεια της πτησης? (mp3,ipod, laptop κτλπ)

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε μέσα στο αεροπλάνο εκτός από το κινητό σου (εκτός άμα έχει flight mode) όταν το αεροπλάνο είναι στο κατάλληλο ύψος που ταξιδεύει (cruising, αν δεν κάνω λάθος :? ) όχι κατά την απογείωση ή προσγείωση (αν και ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο)

Δηλαδη οσοι παιρνουν βιντεο την απογειωση ή την προσγειωση , θετουν σε κινδυνο τις ζωες των επιβατων;;

Όταν το καλοκαίρι επέστρεφα από τη Νέα Υόρκη κατά,την τροχοδρόμηση προς τον διάδρομο απογείωσης τράβηξα ένα βιντεο.
Με είδε όμως η αεροσυνοδός και μου είπε να κλείσω την ψηφιακή. Αυτό είναι πολύ κουφό.

Νομίζω ότι δεν μπορούν να το πουν πιο ξεκάθαρα: Απαγορεύεται η χρήση ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ηλεκτρονικής συσκευής κατά την προσγείωση και απογείωση, απαγορεύεται η ενεργοποίηση κινητού καθ'όλη τη διάρκεια της πτήσης. Η ΝΟΑ επιτρέπει κινητά σε flight mode, ΜΕΤΑ όμως από την απογείωση και πρέπει να τα κλείσεις (μαζί με όλες τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές για την προσγείωση)!

Λοιπον επειδη και εγω ως επιβατης πολλες φορες εχω ακουσει την κλασσικη ηλιθιοτητα "no sir , no photos, please switch it off" :evil: , απο φιλο πιλοτο Ελληνα στην Ryan Air , απλα οταν προσπαθουμε να καλεσουμε καποιον και μονο τοτε υπαρχει η πιθανοτητα να υπαρξουν παρεμβολες με τις επικοινωνιες του αεροσκαφους με το εδαφος , οταν ειναι ενεργοποιημενο το κινητο και ειναι σε flight mode η απλως δεν χρησιμοποιηται (εξαλλου εκει ψηλα δεν πιανει τιποτα) δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα , επισης δεν τιθεται θεμα συζητησης περι ψηφιακων φωτογραφικων μηχανων και καμερας :wink:

Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές απαγορεύονται κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης, απογείωσης και προσγείωσης.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν συσκευές όταν δεν εκπέμπουν ή λαμβάνουν οποιοδήποτε είδος σήματος.

Ο κανόνας αυτός είναι απλός και βοηθάει το πλήρωμα καμπίνας να κάνει γρήγορα τον έλεγχο καμπίνας ώστε να φύγουμε γρήγορα. Ανεγκέφαλοι υπάρχουν βέβαια σε κάθε πτήση που θέλλουν να ανοίξουν κουβεντούλα τελευταία στιγμή...

(Για την φωτογραφική μηχανή μπορεί να έχεις δίκιο αλλά όπως είπαμε, απλοί κανόνες για να δουλεύουμε σβέλτα.

Άσχετα με το αν κάνουν κακό, επηρρεάζουν ή όχι, όπως και νά'χει το θέμα, η αγορά του εισιτηρίου σου παρέχει δικαιώματα και υποχρεώσεις. Μέσα στις υποχρεώσεις είναι και η συμμόρφωση με τους όρους κ τους κανόνες που θέτει η αεροπορική και επιβάλλεται από τα πληρώματα καμπίνας. Οπότε η διαφωνία επί του αν κάνει κακό η όχι μια ψηφιακή κάμερα κατά την απογείωση είναι ανώφελη. :mrgreen:

...γι αυτο ακριβως και περιμενεις το "cabin crew be seated for takeoff/landing" για να κανεις τη δουλεια σου ανενοχλητα. :)

Τελικα δεν εχω καταληξει σε καποιο συμπερασμα.Ψηφιακη φωτογραφικη μπορει να εχει καποιος ανοιχτη κατα την προσγειωση και την απογειωση?Τοσες φωτογραφιες που βλεπουμε εδω ειναι στα μουλοχτα τραβηγμενες?