Αλλαγή χρονιάς στο αεροδρόμιο!

• Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας

fotis

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Athens/Munich
Website
www.videoart.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
IMP
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Σίγουρα σε πολλούς από εδώ μέσα έχει τύχει (είτε λόγω επαγγέλματος, είτε ως επιβάτες) να "αλλάξουν" χρονιά σε κάποιο αεροδρόμιο ή ίσως μέσα σε κάποιο αεροπλάνο.
Τους παρακινώ να καταθέσουν αυτή την εμπειρία τους, σε αυτό το θέμα.
Καλή χρονιά γεμάτη υγεία σε όλους!

Παραμονή πρωτοχρονιάς 200... προς 200..... (δεν λέω την ακριβή χρονιά για να μην "εκθέσω" κόσμο)
Εργαζόμουν σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ως εικονολήπτης και τη συγκεκριμένη μέρα (31/12/200.....) δούλευα βάρδια 15.00-23.00.
Ο προιστάμενός μου ενημερώνει εμένα και τον ηχολήπτη μου ότι θα κάνουμε υπερωρία (παρόλο που άλλοι έπιαναν δουλειά στις 17.00, αλλά τέλος πάντων, ας μην τον ξαναβρίσω χρονιάρες μέρες) έτσι ώστε να καταγράψουμε την πρώτη προσγείωση για το 200..... στο LGAV.
Ραντεβού με την κυριά "τάδε" (ειλικρινά δε θυμάμαι το όνομά της) στο check-in counter "νούμερο τόσο" (ειλικρινά δε θυμάμαι ούτε αυτό) στις 23.30.
Βρισκόμαστε εγκαίρως και λίγο πριν τις 00.00 μπαίνουμε σε ένα "follow me" όχημα για να πάμε στο satelite που θα έφτανε η πρώτη πτήση για το 200...... (ήταν ΟΑ, νομίζω από Ηράκλειο, ίσως και από Ρόδο).
Συνειδητοποιήσαμε ότι άλλαξε η χρονιά όταν ακούσαμε από τον ασύρματο του αυτοκινήτου (εντελώς ψυχρά, λες και ήταν μαγνητοφωνημένο) "ο πύργος ελέγχου σας εύχεται καλή χρονιά".
Στον ουρανό στο βάθος βλέπαμε δύο φωτάκια. Το ένα αεροπλάνο ερχόταν αργά για να είναι πρώτο για τη νέα χρονιά και το άλλο ερχόταν "σφαίρα" μήπως και προλάβει αυτό την "πρωτιά" (ή τουλάχιστον έτσι μας είπε ο οδηγός του "follow me" οχήματος).
Τέλος πάντων, το πρώτο αεροσκάφος πάρκαρε στο satelite, με γύρω στους 15-20 επιβάτες εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν φαντάροι.
Κάνουμε τα πλάνα μας και ύστερα πάμε σε ένα σημείο (αίθουσα αναμονής αναχωρήσεων ήταν) όπου και υπήρχε ένα μικρό μπουφέ για τους επιβάτες.
Παίρνουμε δηλώσεις από δύο-τρεις εκ των επιβατών και μετά ρωτάει η δημοσιογράφος τον πιλότο:
"Πώς νιώθετε που είστε ο πρώτος πιλότος που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος για τη νέα χρονιά και τι εύχεστε στον κόσμο?"
Και απαντά ο πιλότος:
"Εγώ είμαι ο συγκυβερνήτης του δεύτερου αεροσκάφους. Οι συνάδελφοι του πρώτου έφυγαν γρήγορα γρήγορα για τα σπίτια τους όπως και ο κυβερνήτης του δικού μου. Εγώ έμεινα γιατί περιμένω τη σύζυγό μου.
Εύχομαι υγεια, ευτυχία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο και ασφαλείς πτήσεις σε όλους τους συναδέλφους μου"
:D :D :D

(Εννοείται ότι στον αέρα έπαιξαν ΜΟΝΟ οι ευχές του!!!)