Air Madrid

• Thread starter Thread starter COMPUTERISE
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

COMPUTERISE

First-Class-Member
Oι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε την Αir Madrid σαν μιά INTERCONTINENTAL loco εταιρία με βάση την MAD.
Ο υποφαινόμενος είχε τραυματική εμπειρία από το ταξίδι του με την ΝΜ από ΜΑD σε SJΟ.(Ρίξτε μιά ματιά στο trip report μου.)
Η εταιρία καθώς φαίνετε αναπτύσετε συνεχώς και στο καλοκαιρινό της timetable προσθέτει αρκετή ευρώπη LON,PAR,ROM,MIL,FRA,LIS,TLV,BUC σε loco τιμές. Μακάρι να βελτιώθηκαν και να πάνε καλά οι άνθρωποι και σύντομα να τους δούμε και Ελλάδα.

Διάβασα στο a.net πως η εταιρεία σταμάτησε τις δραστηριότητές της... γενικά επικρατούσε ένα χάος τον τελευταίο καιρό με νοικιασμένα αεροπλάνα κλπ

Έτσι. Η εταιρία σταμάτησε τις πτητικές της δραστηριότητες γιατί το Υπουργείο Μεταφορών ήταν κοντά στην αναιρέσει την άδειας λειτουργίας της Air Madrid λόγω πολλών προβλημάτων (καθυστερήσεις, overbooking, μισθώσεις αεροσκαφών κτλ). Δεν ξέρω, αλλά αξίζει ένα μπράβο στους υπευθύνους του ισπανικού Υπουργείου που προχώρησαν σε τέτοιες αποφάσεις και δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια! Τραγικό για τους επιβάτες όμως, μιας και ήμαστε κοντά στα Χριστούγεννα.

Επίσης διάβασα, ότι ήδη στα μέσα της εβδομάδας είχε αποφασιστεί, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί γιατί προσπαθούσαν να βρουν αεροσκάφη άλλων εταιριών για την μεταφορά των ταξιδιωτών έως 21.12.

Και μια φωτογραφία Α319 της Air Madrid τραβηγμένη στο Barajas την Τετάρτη:
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=9538

Το κακό είναι ότι η εταιρία είχε interline agreement με τις ΟΑ για τα υπερατλαντικά δρομολόγια, και πολύ φοβάμαι ότι ανάμεσα στους "τυχερούς" θα είναι και πολλοί συμπατριώτες μας που δε βρήκαν να πετάξουν προς Λ. Αμερική με τις ΙΒ, AF κλπ. κλπ.

Παρ' ολίγον να κλείσω και εγώ εισιτήριο για κάποιο πελάτη-συγγενή.

Δεν το πιστεύω!! Έκλεισε η εταιριάρα??

Στα σοβαρά τώρα, η Αir Madrid ήταν όντως εταιρία πρόβλημα. Όπως σας είχα γράψει https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=2933 ήταν διαβόητη για τις καθυστερήσεις της. Πριν κανα χρόνο έκανε μεγάλο Ευρωπαικό άνοιγμα με άνοιγμα ευρωπαικών γραμμών και μίσθωση καινούργιων αεροσκαφών αλλά η κατάσταση χειροτέρευσε!! Κρίμα γιατί η ιδέα για loco intercontinental πτήσεις ήταν ενδιαφέρουσα αλλά η εταιρία σαφώς ανέτοιμη για τέτοιο εγχείρημα. Μακαρίζω τον εαυτό μου πάντως που έζησα τέτοια εμπειρία και εύχομαι η επόμενη intercontinental loco προσπάθεια να έχει καλύτερη κατάληξη. Zωή σε λόγου μας!!!