Αγορα υπερελαφρου ή μηχανοκινητου αετου και Αεροδρομια....

• Thread starter Thread starter ΑΚΗΣ_ΧΑΝΙΑ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

ΑΚΗΣ_ΧΑΝΙΑ

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπερα σας και καλως σας βρηκα!
Ειμαι απο τα Χανια της Κρητης και τελευταια μου εχει μπει η ιδεα να ασχοληθω ερασιτεχνικα με την αεροπορια.
Το βασικοτερο για να ξεκινησω ειναι το θεμα απογειωσεων και προσγειωσεων.
Επειδη μενω μακρια απο τα αεροδρομια 50χλμ πρεπει και με τα υπερελαφρα αεροσκαφη και με τους αετους να προσγειωνομαι μονο σε αδειοδοτημενα αεροδρομια και πρεπει παντα να καταθετω σχεδια πτησης???
Ποιες ειναι διαφορετικα οι κυρωσεις?
Εχω εκταση μεγαλη στην οποια μπορω ανετα να φτιαξω ενα διαδρομο 200 μετρα επι 20 χωματινο θα μπορω να τον χρησιμοποιο η θα με δεσουν???
Αν πρεπει να ειμαι μονο σε αεροδρομια μαλλον πως θα στραφω σε Παραμοτερ να απογειωνομαι και να προσγειωνομαι σε γηπεδα και παραλιες.

Σας ευχαριστω

Καλύτερα να επικοινωνήσεις με κάποια σχολή που παρέχει εκπαίδευση σε μηχανοκίνητους αετούς.
Πιστεύω θα σου λύσουν όλες τις σχετικές απορίες.

Μία από αυτές είναι η αερολέσχη δαίδαλος http://www.athensdaedalus.com/
Στην ιστοσελίδα τους έχουν και email και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Ωραίο χώρο έχεις, ελπίζω να τα καταφέρεις.

To forum εχει πολλα μελη και δεν μπαινουν ολα καθε μερα. Πιστευω οτι θα επρεπε να περιμενεις λιγο..

Re: Αγορα υπερελαφρου ή μηχανοκινητου αετου και Αεροδρομια..

προτεινω να επικοινωνησεις με αερολεσχη Χανιων http://www.aer.gr/

Re: Αγορα υπερελαφρου ή μηχανοκινητου αετου και Αεροδρομια..

Το πτυχιο και η εκπαιδευση ειναι το ευκολο κοματι. Το δυσκολο ειναι η αδειοδοτητη του πεδιου αποπροσγειωσης. Υπαρχει διευθυνση της ΥΠΑ που ασχολειται με αυτα (αεροδρομια κτλ). Αν παρεις τηλεφωνο θα σου λυσουν τις απορειες. Για το αν θα σε κλεισουν μεσα δε ξερω χωρις αδειοδοτηση του χωραφιου. Καλο ειναι να εισαι νομιμος γιατι εκ των υστερων τα ψαχνουν ολα και αν τυχον προκυψει καποιο συμβαν και δουν οτι δεν ακολουθησες τις διαδικασιες θα σε κυνηγησουν