Aborted Landing

• Thread starter Thread starter trim10
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

trim10

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ΟAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EGLL
Δεν εχει περασει πολυς καιρος που η EasyJet εχει ανοιξει το Λονδινο Θεσσαλονικη...Την Τεταρτη λοιπον ερχομενος απο Gatwick για SKG με Α-319, λιγο πριν την προσγειωση ξυπνησα. Καθομουν στο δεξι φτερο (δε θυμαμαι σειρα). Ο καιρος πολυ καλος, ηλιος, περιπου 15 βαθμοι, ορατοτητα πολυ καλη κτλ. Πρεπει να μαστε στα 2000 ποδιαπανω απο το Θερμαικο με flaps full και trim για προσγειωση, ομως δε νιωθω να κατεβαινουμε αλλα μαλλον να μενουμε στο ιδιο υψος. Ξαφνικα αρχιζουμε αποτομα να κατεβαινουμε και ο cptn. προσπαθει να το ισιωσει. Ειμαστε περιπου στα 1500 πεφτουν ροδες και συνεχιζουμε την καθοδο. Καπου στα 1000 ποδια, και μετα απο συνεχεις διορθωσεις (προφανεις απο τα eleron) ο cptn...φουλαρει τις μηχανες και μαζευει τα flap και τις ροδες. Λιγα δευτερολεπτα μετα βλεπω τον αεροδιαδρομο απο κατω μας... Προφανως ο cptn. πρωτη φορα επισκεπτοταν τη 'Νυφη' κι αυτο μας τρομαξε λιγακι. (Πρεπει ομως να παραδεχτω οτι μετα εκανε μια απο τις καλυτερες προσγειωσεις). Ητανε επισης κι η πρωτη μου φορα που ταξιδεψα με ΕasyJet, επαληθευοντας τις παντα προφητικες ''Τρυπες'', πως ποναει παντα την πρωτη φορα...

Παιδιά απο ότι φαίνεται, αυτή η λέξη είναι το πιο κοινό λάθος μας όσον αφορά την ορολογία, στην κυριολεξία όποιον και να ρωτήσεις στον δρόμο αυτή την έννοια ξέρει για την λέξη 'αεροδιάδρομος' - κ ομολογώ κ εγώ οτι δεν ήξερα ακριβώς τι σημαίνει προτού γίνω μέλος εδώ. Κ μιας κ είναι τόσο κοινό το λάθος, κ η λέξη συνεχίζεται να προβάλλεται με την λάθος έννοια απο τα ΜΜΕ, καλό θα ήταν να είμαστε περισσότερο 'επιμορφωτικοί' παρά 'ελεγκτικοί κ επιπληκτικοί', ή αν θέλετε και 'ειρωνικοί'. Με την καλή πάντα έννοια...

Κ επειδή εγώ, ίσως πλέον ξέρω βασικά τι είναι 'αεροδιάδρομος΄, δεν είμαι όμως σε θέση να το εξηγήσω σωστά κ υπεύθυνα στον φίλο trim10, οπότε όποιος μπορεί, ας του δώσει έναν σωστό κ υπεύθυνο ορισμό της λέξης.

Φιλικά

Γιάννης

Αν το καλοσκεφθείς είναι πολύ απλό.

Αεροδιάδρομος είναι ο νοητός δρόμος που ακολουθούν τα αεροσκάφη πετώντας από κάποιο σημείο προς κάποιο άλλο.
Διάδρομος Προσγείωσης είναι η μία μεγάλη ευθεία (ειδικά κατασκευασμένο τμήμα) ενός αεροδρομίου που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη για να προσγειωθούν και να απογειωθούν.

Γυρνοντας στο αρχικο θεμα, πως ηταν η πτηση σχετικα με πληροτητα; Παει καλα το δρομολογιο?
Βεβαια ειναι νωρις ακομα και ολα θα παιχτουν την καλοκαιρινη περιοδο, αλλα αν παει καλα απο τωρα, να μπορουμε να ελπιζουμε για 4x weekly και απο την επομενη χειμερινη περιοδο, η και γιατι οχι daily.
Η easy εκανε το βημα ανοιγοντας 3 προορισμους για SKG αλλα το θεμα ειναι να την στηριξουμε και εμεις για να μας εμπιστευτει και αλλους προορισμους.

morpheus78":34svfqhl said:
Γυρνοντας στο αρχικο θεμα,...

Στο αρχικό μας θέμα λοιπόν που είναι Aborted Landing.

Από τη περιγραφή πρέπει να ερχόταν ή στον 10 ή στον 16. Αν δε κάνω λάθος από τους άλλους δεν έχεις το Θερμαϊκό από κάτω σου.

Μιας και οι δυο διάδρομοι (10 & 16) έχουν ILS, δε μου ακούγεται σαν να ήταν πρόβλημα η πρώτη επίσκεψη στο SKG.

Ίσως το προπορευόμενο αεροσκάφος να μην είχε εκκενώσει το διάδρομο με αποτέλεσμα να ζητηθεί στο 319 να κάνει Go-around.

Μια υπόθεση κάνω και εγώ. :D

Λοιπον ενα - ενα. Πρωτον ηταν σιγουρα Αborted Landing (ή αν θελετε πιο επισημα Cancel Landing Intentions) καθως περα απο το οτι το ανακοινωσε αμεσως μετα η ΥΘΕ οταν πηρε υψος και ισιωσε το πε κι ο πιλοτος. Αφετερου εχω πεταξει πολλες φορες για Ηeathrow και δυστυχως ξερω καλα τι σημαινει GO- Around. Επισης ειμαι απολυτως σιγορος οτι περασαμε πανω απο το διαδρομο προσγειωσης - απογειωσης ( σωστη η παρατηρηση του aas59) γιατι τον ειδα.

Η πτηση ηταν μισο-γεματη μαλλον επειδη ακομα δεν το ξερει πολυς κοσμος! Τωρα οσον αφορα το αν θα πρεπει να εμπιστευτουμε την Easy εχω αρκετες ενστασεις. Καταρχην δεν ξερω ποτε, που κι απο ποιο φορεα γινονται οι τεχνικοι ελεγχοι, κατι το οποιο οπως ξερετε ειναι σχετικα αγνωστο για ολες τις εταιρειες που ξεκινησαν ως ιδιωτικες. Μετα το βασικο ζητημα ειναι οτι σημασια εχει να μη λειτουργησει αντιθετικα προς την ΟΑ η βοηθητικα στο ξεπουλημα της. Η κουβεντα ειναι μεγαλη και θα μας απασχολησει στο μελλον.

Φιλικα. Παντα

trim10":tuis9tzq said:
Καταρχην δεν ξερω ποτε, που κι απο ποιο φορεα γινονται οι τεχνικοι ελεγχοι, κατι το οποιο οπως ξερετε ειναι σχετικα αγνωστο για ολες τις εταιρειες που ξεκινησαν ως ιδιωτικες.
Με τον κίνδυνο να βγούμε οφφ, θέλω να σε ενημερώσω ότι την τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών της easyjet έχει αναλάβει η SR Technics! Αν τώρα μου πεις ότι δεν εμπιστεύεσαι ούτε την SR Technics, τότε πάω πάσο.

Επίσης δεν νομίζω το ότι επειδή μια εταιρία είναι ιδιωτική, σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε ποιος κάνει την συντήρηση των αεροσκαφών της. Συμφωνώ ότι μάλλον δεν το γνωρίζουμε σε μικρές εταιρίες. Αλλά και πάλι αυτό δεν μπορεί να σημαίνει «δεν γνωρίζω, άρα είναι ανασφαλή τα αεροσκάφη της». Από την στιγμή που δεν γνωρίζω κάτι, δεν μπορώ να είμαι σε θέση να κρίνω αν είναι θετικό ή αρνητικό.

Συγγνώμη για το οφφ μου, αλλά έπρεπε να τα πω ώστε να μην δημιουργούμε λάθος εντύπωσεις στους αναγνώστες του θέματος!